Tips Anak Gembira Kembali Ke Sekolah Selepas Cuti Panjang

Leave a Comment
Cuti Sekolah dah nak habis.. Yeay!

Biasanya 1st day sekolah ni , dramanya lebih sikit.

Tambahan plak badan penat sakan beraya pastu dok lama dalam jammed lagi.

So untuk mengurangkan drama swasta pagi Esok, dari hari ni kena bagi tau diorang cuti sekolah dah habis, Esok kena pergi school.

Biasanya saya akan cakap berulang kali sebab respon mula2 yang diterima bunyi mengecewakan..

" alaaa, tanak g school"

Kemudian disambung dengan penceritaan sequence of events..

"Esok Hanis Hanna school.
Malam ni tidur awal, Esok bangun awal, mandi, makan, pastu daddy anta g school, okeh ?"

So far ni memang cara untuk brainwash paling efektif. Hahaha~



Sebelum tidur nanti tanya siap2 diorang Nak makan apa untuk sarapan. Kalau diorang request benda yang takde , kena pandai2 la taichi menu lain yang ada. Yang penting mesti kenyang sebelum pergi school. Kalo takde idea sgt nak buat breakfast, bancuh je Mealshakes yang penuh nutrisi & mengenyangkan. Eh, yang penting, sedappp ๐Ÿ˜‹

Bila perut kenyang baru la senang nak fokus kat sekolah.

Buat kawan-kawan yang masih dijalanan. Hati-hati ye . Tingkatkan kesabaran okeh

Selamat kembali ke rumah ๐Ÿ˜„



Nur Fadhilah Yunus ( ID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comments:

Post a Comment