5 Nutrien Yang Membuatkan Kita Lebih Positif

1 comment
Macam-macam cara dah cuba nak fikir positif tapi tak berjaya jugak? Dah doa tapi nak doa pun tak reti nak kusyuk macamana?

Pemikiran negatif selalunya akan membawa banyak masalah, seterusnya boleh mengganggu kehidupan kita. Orang yang positif lebih mudah menangani segala masalah dan cabaran yang datang, namun orang yang negatif akan selalu merungut dan cuba lari dari masalah.

Tahu tak salah satu masalah tak boleh nak fikir positif ialah kerana badan kita kekurangan nutrien tertentu.

So apa nutrien yang diperlukan supaya kita mampu nak fikir positif?

1. OMEGA GUARD

Omegaguard mengandungi DHA, EPA & ALA yang berfungsi membantu sel otak kita untuk berhubung antara satu sama lain. Kekurangan Omega 3 ni boleh membuatkan seseorang menjadi depress, takde mood, asik down kerana ia mengganggu serotonin & dopamin.



2. GLA COMPLEX

Dah amik Omega 3, kena balance kan dgn Omega 6, dan kajian terbaru menunjukkan pengambilan kedua2 jenis Omega ni memberi kesan penyerapan lebih baik. Omega 6 mudah didapati di dalam diet seharian, namun boleh juga didapati dengan mengambil GLA Complex.

 

3. B COMPLEX

Vitamin B6 (salah satu komponen di dalam B complex) berfungsi menghasilkan neurotransmitter seperti serotonin & dopamim. Apabila kadar serotonin rendah, kita akan jadi depress dan tidak bersemangat.

4. ENERGIZING SOY PROTEIN

ESP adalah protein yang rendah GI dan ia mengelakkan otak kita menerima terlalu banyak gula dlm satu masa yang memberi kesan kepada mood kita. Terlalu banyak gula boleh menyebabkan mood kita terganggu.

ESP juga mengandungi asid amino yang penting utk merangsang pengeluaran norepinephrine,  dopamine dan serotonin yang penting untuk fokus, clarity, alert , lebih bertenang dan menjadikan kita lebih produktif.


5. CINCH TEA

Cinch Tea mengadungi  L-theanine yang penting utk ketenangan dan fokus.

Bagi sesiapa yang asyik stress, amat dicadangkan untuk konsisten dgn 5 produk di atas bagi membantu untuk hidup lebih positif. Sekiranya  memang dah ambil setiap hari namun tiada kesan, cuba buat detox & amalkan semula produk-produk ni. Jangan skip walau sehari.

Insya-Allah bukan je akan bersemangat, malah hidup juga akan lebih baik.

Sumber rujukan : iReach

Nak dapatkan produk seperti yang disarankan? 

Klik link ini
๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป
www.wassap.my/60195537657

Nur Fadhilah Yunus ( SID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
IG: by_fadhilah 
FB Page : Vitamagic Shoppe
Read More

Kisah Pesakit Anxiety Disorder Yang Kini Tidak Perlu Lagi Mengambil Ubat

Leave a Comment
 
Aku dah lama amalkan makan supplement ni sejak umur 20an. Lebih kurang 18 tahun mcm tu. Dulu aku ambil Spirulina, minyak ikan dan vitamin C setiap hari. Sebulan sekali aku detox badan untuk 3 hari. Kalau first time buat detox buat 7 hari ye…Masa tu tak kenal Shaklee so aku detox guna brand Y.
Maybe tu muka dan badan awet muda kot. Kalau travelling gi mana-mana memang orang akan ingat budak baru nak masuk U walapun dah jadi bapak budak. 
Di awal 20an aku dah dapat kerja yang baik (swasta) coz takde rezeki ngan gomen. Setiap tahun aku dapat kenaikan pangkat dan berpindah ke Company lain untuk meluaskan pengalaman aku. Bebanan kerja semakin berat. Yes…aku masih amalkan supplemen tapi dalam masa yang sama aku dah create new bad habits dalam kamus hidup aku.
Aku menjadi perokok tegar dan selalu skip makan. Coz masa aku banyak terluang dalam kapal terbang traveling dan jumpa clients…aku always skip my meals. Hidup aku hanya bergantung kepada air putih. Nescafe jadi makanan harian aku. Dalam 1 hari aku boleh minum 12 gelas nescafe 3 in 1 just to keep me awake sebab masa kerja aku tak sama dgn org kat ofis. Org kat ofis cuma kerja jam 8 hingga 5. Aku kerja 24 jam dan tidur 2 jam sehari sebab aku terpaksa respond to colleagues and clients mengikut time zone mereka.
I love and enjoy my works to the limits tapi dalam masa yg sama aku rosakkan sistem kekebalan tubuh badan aku secara perlahan2.
Rezeki aku dalam pekerjaan memang baik tapi bebanan semakin bertambah sehingga sampai satu tahap tu, aku rasa terlalu stress dan amik keputusan untuk kerja di kampung halaman.
Alhamdulillah aku dapat kerja di tempat sendiri. Masih travelling to oversea tapi tak sekerap dulu. Sebulan sekali macam tu. Kesihatan aku masa ni tengah merosot. Supplemen aku makan on and off tak konsisten macam dulu. Sehingga lah aku jatuh sakit pada Dec 2014.
1st time kena attack tu jantung aku sakit bebenar, nafas tersekat, berpeluh, tangan kaki sejuk, muka pucat, masa tu ingat masa dah tiba. Rasa menyesal tak spent banyak masa bersama keluarga. Menangis dlm hati minta Allah panjangkan umur agar dapat menebus kekurangan yg aku buat untuk diri aku dan keluarga.Terus masuk emergency ward. Lepas masuk drip, baru badan kembali normal. Masa tu doktor syak kena gastrik coz ujian darah dan ecg normal.
Sejak kejadian tu hidup aku berubah 360 darjah. Hampir setiap hari aku di serang benda yg sama. ER gomen dan swasta dah jadi rumah kedua aku. Nak bawa kereta pun aku tak mampu. Pergi tempat crowded atau solat jumaat memang aku kena serang.
Doktor dah habis idea apa penyebab sakit ni. 1 hospital swasta ni terang-terang tolak aku and refer my case pergi gomen hospital. Mereka cuma cakap kena GERD. Tapi nape sampai nak pengsan atau rasa nak mati setiap kali kena serang? Org lain pun ada GERD tapi tak lah sampai pengsan2 gitu.
Aku ketandusan petunjuk. Dalam masa yg sama ada juga yg cakap aku kena santau atau gangguan jin.
Then, aku pun pergi rawatan alternatif. Bab mandi dan minum air tu jgn sebut, naik kembung perut minum air. Jangan pikir aku tak percaya benda ghaib atau sihir sebab Allah dah bagitau kita ni tak bersendirian. Tapi takde perubahan.
Aku memang syak yang aku ada penyakit GERD coz cara hidup aku di masa lampau memang berkaitan. PENGSAN DAN TAKUT 24 JAM. Ini yg aku ingin cari jawabannya. Kenapa???
Aku masih kerja tapi ambil cuti tapi since aku punya masa kerja fleksible dan boleh kerja kat rumah, aku mula menjadi pengikut Mr. GOOGLE secara berjemaah. Aku spent berjam-jam setiap hari utk cari petunjuk tentang penyakit aku
Aku mula lebihkan masa utk berzikir utk ketenangan dan memperbaiki solat aku untuk diberi petunjuk. Hehehe…mesti ada yg cakap selama ni tak solat ke??? Solat memang buat tapi kita sebagai manusia memang khilaf. Kadang-kadang solat tu hanya untuk cukupkan fardu kita sebagai Islam tetapi rukunnya, tertibnya, bacaannya semua kena perbaiki. Itulah yg aku tengah usahakan.
Alhamdulillah Allah Maha Penyayang lagi Maha Mengasihani. Masa Google info awal Januari 2016 (masa ni aku dah setahun sakit dan berat badan turun dibawah paras underweight sebanyak 16 kg), aku menemui 1 blog member Shaklee pasal Anxiety Disorders.
Punyalah syok aku baca mengalah kan ambik exam kat U dulu. Semua tanda-tanda anxiety tu ada pada aku. Setelah baca blog tu aku buat review semua blog kat website pasal anxiety termasuk dari doktor professional seperti Dr. Zubaidi.
Majority mengesyorkan ambik Vit B-Complex, minyak ikan Omega 3, magnesium untuk rawatan Anxiety Disorders.
Selepas aku buat percaturan sendiri, aku ambil keputusan mencuba supplemen ni tetapi which brand?
Dalam masa setahun aku sakit memang aku dah cuba apa saja produk yg disyorkan termasuk cap ayam, kilang belakang rumah atau yg branded. You name it. Memang aku dah cuba. Setahun sakit tu aku dah spent almost 50K utk bil hospital dan beli produk2 alternatif.
Lepas aku buat keputusan nak mencuba produk Shaklee, aku google blog cari distributor Shaklee.
Aku amik Set Anxiety dan lepas 3 bulan pertama amalkan set ni, aku dah tak makan ubat hospital lagi dan Alhamdulillah tahap kesihatan aku bertambah baik. Aku teruskan pengambilan produk Shaklee sampai masa aku menulis entry ni.
Anxiety Disorders aku tetap ada coz penyakit ni ambik masa juga nak kasi sembuh tapi sekurang-kurangnya aku bersyukur aku dah boleh nikmati balik kehidupan aku yang lalu dan sujud syukur Allah beri aku peluang untuk jaga kedua puteri aku dan ibu bapa aku. Sekarang ni dah masuk setahun lebih penyakit takde menyerang selepas amalkan set ni.
–Encik  Sofian Mohamad
****************
Nak order Set Anxiety seperti yang di amalkan oleh Encik Sofian?
Klik link ini
๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป
www.wassap.my/60195537657

Nur Fadhilah Yunus ( SID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
IG: by_fadhilah 
FB Page : Vitamagic Shoppe

Read More

Senarai Harga Baru Shaklee

Leave a Comment
Mulai 1 Mei 2017 Shaklee telah pun membuat pelarasan semula harga bagi kesemua produknya di Malaysia. Namun bergitu tidak semua produk shaklee mengalami kenaikan harga.

Daripada puluhan produk Shaklee Malaysia , 17 produk kekal pada harga lama. 

1. Collagen Powder
2. DTX
3. GLA
4. Nutriferon
5. Omega Guard
6. Ostematrix
7. Phytocol
8. VFC
9. Vivix
10. Cinch Tea
11. Enfuselle Eye Treatment 
12. Enfuselle Hydrating Moisturizer
13. NW Daily Defence
14. NW Overnight
15. NW Spot
16. NW Ultimate UV
17. Prosante Nourishing Scalp

Rasional kenaikan harga Shaklee

Kali terakhir Shaklee membuat pelarasan harga adalah 11 tahun lalu. Ketika itu nilai Ringgit kepada USD lebih kurang 3.43 manakala kini mencecah RM4.34 kepada 1 USD. Namun begitu purata kenaikan harga yang baru adalah lebih kurang  6% sahaja

Kebanyakan produk import jenama lain telah pun mengalami kenaikan harga sekurang-kurangnya 3-4 kali sejak 11 tahun lalu, namun Shaklee kekal pada harga yang sama. 

Walaubagaimanapun, kualiti dan jaminan keberkesanan tetap tip top tanpa ragu-ragu.

Berikut adalah senarai harga runcit efektif 1 Mei 2017.

 
   

Boleh ke nak beli Shaklee  dengan harga lebih murah?

Semestinya boleh! Caranya mudah sangat. Hanya perlu mendaftar sebagai ahli dan terus boleh menikmati pelbagai kelebihan termasuklah penjimatan harga di antara 15-20% bagi kesemua produk Shaklee.

Bila dah jadi ahli, anda tak semestinya kena menjual produk . Ramai yang memilih untuk menjadi ahli semata-mata kerana mahukan penjimatan. Kenapa bayar lebih kan?

Untuk mendaftar, hubungi saya dengan klik link dibawah 
www.wassap.my/60195537657

Yuran keahlian : RM65 
Pengeposan :  RM10 
GST : RM4.50

Jumlah perlu di bayar : RM79.50

Nak jimat duit pos? Boleh , bagi anda yang tinggal berdekatan HQ atau branch Shaklee . Caranya akan saya berikan apabila anda hubungi saya. 

Cawangan Shaklee di Malaysia (termasuk HQ) cuma ada 7. Selain dari itu adalah Pengedar seperti saya @ Shaklee Independent Distributor.

 

Nak order Shaklee?

Whatsapp atau call saya di 0195537657

Nur Fadhilah Yunus ( SID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
IG: by_fadhilah 
FB Page : Vitamagic Shoppe
Read More

Shaklee ada Halal Jakim ke?

Leave a Comment
Saya dapat mesej dari seorang customer yang meragui status halal ESP yang beliau beli hujung tahun 2016.

"Salam Kak"

"Nak tanya "

"Produk Shaklee ada Halal Jakim?"

Tersenyum saya membaca mesej beliau. Katanya ESP yang dibelinya dulu tak dibuka nya lagi. Masa saya follow up tanya sebelum ni, beliau cuma jawab Ok je. Saya rasa mungkin sebab beliau nak jaga hati saya.

Tak baik tauu.. hehe

Saya tanya jugak kenapa tak tanya lebih awal, rupanya beliau terlalu was-was sampai risau nak tanya.

Mujur la ESP tu expired tahun 2018. Bolehlah beliau kini mengambilnya tanpa was-was.

So tadi saya dah berikan sijil Halal dari ISA untuk tahun 2017 dan juga info dari website Jakim yang memperakui ISA sebagai badan yang diyakini. 

Shaklee US mempunyai banyak sangat produk. Namun begitu, kesemua Vitamin yang dibawa ke pasaran Malaysia telah dipastikan statusnya sebagai Halal.

 
Sijil Halal Shaklee 2017



Screenshot dari website halal.gov.my

Sebagai Muslim, wajib bagi kita untuk memastikan kehalalan makanan yang kita ambil termasuklah suplemen dan ubat-ubatan.

Nak order vitamin Shaklee?

Whatsapp atau call je saya ye ๐Ÿ˜Š

Nur Fadhilah Yunus ( SID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
IG: by_fadhilah 
FB Page : Vitamagic Shoppe
Read More

2 Minit je Untuk Cuci Mekap. Boleh ke?

Leave a Comment
Minggu lepas TuRBO Leaders ada sesi photoshoot di Vista Alam , Shah Alam. Maka untuk mendapatkan gambar yang cantik, kena la mekap sikit bagi berseri muka. Bermula dari pukul 3.15 petang sampai la jam 6.30 petang. Lepas tu mula la kalut nak solat asar. Biasanya boleh terus ambil wuduk je, tapi ni sebab muka dah tebal dengan foundation, primer dan segala mekap so kena la dicuci dulu. Kalau tak , mana nak sampai wuduk tu ke kulit.

Saya memang jarang sangat bermekap. Apatah lagi nak bermekap tebal begini.  Kalau sendiri nak mekap pun setakat bedak, lipstick dan jugak eye liner je. Apapun terima kasih sangat pada Kak Min & Mel yang tolong merias wajahku.


Hasil dimekapkan oleh Kak Min & Mel
Bila tiba masa nak bersihkan mekap, semua pun pakat guna Nutriwhite Makeup remover. Memang senang sangat rupanya, just picit je kat jari dan gosokkan guna jari di seluruh wajah termasuk di bahagian mata dan bibir. Gosok secara lembut je, tak perlu kasar-kasar ok! Lepas tu boleh la bilas dengan air. 2 minit je dah boleh berwuduk.

Hasilnya memang clean & clear tau.. habis semua kesan mekap hilang. Dan lagi best bila kulit muka rasa lembut je.

Kalau biasa guna makeup remover jenis minyak tu kan rasa berminyak habis satu muka especially part mata tu. Aduhh, memang tak suka betul la rasa berminyak tu. Silap-silap gosok, mata pun pedih.

Tapi dengan Nutriwhite makeup remover ni, mata tak pedih, kulit pun tak rasa berminyak ataupun kering kerana ianya gel ringan yang sesuai untuk semua jenis kulit.


Mudah sangat nak bersihkan mekap guna Makeup remover ni


Makeup remover yang best ni mengandungi ekstrak tunas pokok Bic yang bertindak menyingkirkan sel-sel kulit mati tanpa merosakkan kulit. Itu yang rasa kulit pun lembut je lepas guna.

Ia juga mengandungi Aloe yang menyegarkan dan menegangkan kulit. Percayalah, lepas cuci tu rasa macam nak pegang-pegang je kulit muka. hahaha~

makeup remover tidak berminyak
Makeup remover terbaik
Usah risau ye, kalau pun korang jenis yang mekap sekali sekala je macam saya,  makeup remover ni takkan terbazir sebabnya kita boleh gunakan ia setiap hari sebelum mencuci muka dengan Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser.

Kalau tak guna makeup kenapa kena guna makeup remover?

Makeup remover lain memang tak perlu guna kalau kita tak pakai mekap. Namun Gentle Action Makeup Remover ni sangat sesuai dipakai setiap hari bagi menyingkirkan kesan bedak, foundation yang kita sapu di muka.

Paling best, whiteheads dan blackheads pun boleh hilang jugak!

Dah kata tak rajin mekap, so kena la jugak bersihkan muka dengan baik supaya kulit nampak lebih cantik tanpa mekap. Natural beauty gitu kan?

So, lepas ni anda wajib ada makeup remover ni tau. Kalau belum ada, jom order hari ni.
Whatsapp saya di www.wassap.my/60195537657 ye.

Nur Fadhilah Yunus ( SID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
IG: by_fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe
Read More

Berbaloi ke bermalam di Pullman Kuala Lumpur?

Leave a Comment
Bulan April memang bulan yang agak mencabar buat saya. Hanna kena chicken pox, lepas tu berjangkit pulak pada Naufal. Bila teringat ada Shaklee Conference pada 29 April, terus mengorat incik Husband untuk guna offer yang dia bagi hari tu. Katanya  bajet kali ni RM350, terus terasa kesukarannya.. haha. Area Sunway memang dah beyond limit dah.

Dok usha Majestic, tulis kat Agoda tu RM320 sekali breakfast tapi bila dengan tax cecah 460 satu malam. Tetiba nampak Pullman . Location wise memang dah strategik , tak jauh dari Sunway dan KL Sentral.

So booking la Deluxe Room King Bed. Total sekali dengan sarapan untuk 2 orang dan tax adalah RM331.50. Kembang hidung kejap bila bagi tau harga tu kat husband sebab dapat yang kurang dari bajet dia. hahaha

Jom tengok rupa biliknya dan jugak paling penting untuk anak-anak adalah swimming pool...

swimming pool yang besar. Belakang seat sana tu ada jacuzzi

Antara perkara yang best adalah, swimming pool dia tak dalam sangat dan paling penting tak panas terik walaupun masa tu dah pukul 10 pagi. rasanya memang perfect location untuk swimming pool. 

kids pool at pullman KL

Naufal ni tak suka sejuk, so dia main air je
 Masa baru sampai tu tak sempat nak ambil gambar, so sebelum check out kemas-kemas kan sikit untuk ambil gambar

Bilik air pun luas..
bath tub, toilet with bidet, sink and separate shower
Blind kat belah kiri tu boleh bukak tau, so boleh dapat view Federal Hiway..

seronok diorang ni sambung berendam kat bath tub



Bilik yang luas dan selesa

swafoto dulu sebelum check out
Mesti korang tertanya-tanya kan, sedap tak breakfast kat situ? My personal opinion, sedap dan sangat variety. Malangnya saya tak dapat nak cuba banyak sebab Naufal meragam pagi tu. Dapat la makan nasi lemak dengan rendang kambing, bubur ikan, pau, smoothie, muffin, waffle, roti bakar, bread butter pudding dan beberapa lagi. Cuma tak sangka, masa kitorang turun breakfast tu, ramainya la guest hotel tu. hehehe.. full house kot cafe tu.

ni je sempat ambil gambar sebelum si Naufal meragam
So, berbaloi ke tidak bermalam disini? Bagi saya cukup berbaloi sebab bantal dia pun super comfy. Walaupun terletak betul-betul bersebelahan federal highway , namun ia tidak mengganggu kami untuk tidur lena. Sound proof dia power tu rasanya. Bunyi tren pun tak dengar tau.

Saya siap dah register untuk Le Accor Membership. Next time rasanya boleh la jadi pilihan lagi.Kena gemukkan lagi la bonus Shaklee bagi boleh masuk lebih lagi dalam tabung travel.hehe..

Nak join buat bisnes Shaklee?
Jom!

Nur Fadhilah Yunus ( SID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
IG: by_fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe
Read More

Kidzoona Aeon Seremban 2 kini dibuka!

Leave a Comment
Selepas mengepos ESP untuk customer di Johor , tetiba Hanis ternampak la Kidzoona yang baru dibuka ni. Sebab beria sangat dia mengajak, so saya pun bawak la diorang.

Lama dah kitorang ternanti-nanti, akhirnya ada jugak Kidzoona yang dekat dengan rumah.

Rate agak mahal la rasanya berbanding dengan Molly Fantasy di IOI city mall. Weekdays RM15 , manakala Weekend pulak RM20

Free entrance untuk bayi bawah 12 bulan. Kalau umur dah 12 bulan 1 hari kena cas jugak. Kita perlu tunjuk mykid untuk bukti.

Disebabkan takde  bawak stokin, so kena beli la untuk 4 orang. Stokin kanak-kanak RM3, dewasa RM4.

Main la sampai lebam. Jenuh nak mengajak balik. Sampai bosan la mak ayah yang menunggu. ๐Ÿ˜‚

Awal-awal pembukaan ni semua mainan elok cantik kemas tersusun. Orang pun tak ramai, so memang syok budak-budak ni main takyah berebut.

Ada sofa untuk ibu ayah berehat dan sofa bersaiz kanak-kanak beserta buku cerita. Ok la kan, boleh la mama duduk sambil menjawab mesej customer yang nak beli shaklee.. hehe

Selain dari mainan yang sedia ada, ada jugak aktiviti tambahan. Tadi masa sampai Hanis terus join aktiviti mewarna.  Lepas dah siap , dapat kupon diskaun RM2. 

So lepas ni rasanya makin kerap la diorang ni ajak main taman ball. 

Ok jom tengok apa yang ada di Kidzoona Aeon Seremban 2.

Trampoline yang besar dan covered


" Mama, Naufal berdiri! " , jerit Hanna
Tak sangka Naufal pun nak melompat sama ๐Ÿ˜‚



Excited dia dapat steering . Memang ciri2 seorang budak laki


Lagi trampoline! Bersungguh dia melompat.. Sebab dah banyak kali dia mintak trampoline setiap kali lalu depan kedai jual alatan sukan ๐Ÿ˜‚


Naik turun tangga di fire department


Ada fire engine, siap ada siren dan boleh padamkan api


Role play di supermarket ! Ada flower shop
Kedai aiskrim


Hanis berjaya padamkan Api


Lepas tu pakai kot, jadi doktor pulak ๐Ÿ˜†

Naufal ni cuba menendang sushi kat lantai tu.. praktis nak jadi pemain bola sepak agaknya



Hanna jual sushi pulak..

Lepas tu Hanis Hanna jual burger pada mama!


Di bahagian lain ada banyak mainan yang menguji minda..



2 minit lepas ambil gambar ni, trek tu dah terbalik dibuat Naufal ๐Ÿ˜‚


Ni je yang mama buat.. hehe
Ada jugak terselit tab kat sini.. tapi sepanjang saya kat situ takde sorang budak pun sentuh. Semuanya sibuk melompat, berlari dan main segala mainan lain. Naufal ni pun sentuh2 kejap je..

Tab yang dilengkapi Apps yang bagus katanya..


Mama yang terasa nak main ni sebenarnya.. haha



Seronok Naufal mengetuk.. haha





Seating area yang sangat selesa


Slide yang besarrr!


Disebabkan playland ni betul2 bersebelahan dengan tempat bowling, so agak bising la sikit. Tapi budak-budak ni tak heran pun. Cuma bila Naufal dah penat dan mengantuk, dia tak boleh nak tidur sebab distracted dengan segala bunyi sekeliling. So dia bangun dan sambung main ...

Mujur la ada kedai serbaneka yang dekat, sebab semua pakat dahaga sampai air Naufal pun habis diorang minum. 

Lepas tu, terus balik..  Naufal je tertidur, Hanis Hanna sambung main lagi kat rumah. Dasyat betul energy diorang ni.

Kalau ibu bapa yang risau nak bawa anak-anak main di tempat awam ni, kena la bagi anak vitamin yang dapat meningkatkan sistem pertahanan badan dia. Saya bagi anak-anak Vitamin C, Omegaguard dan juga Nutriferon supaya mereka sihat, dapat bermain dan belajar dengan baik. 

Kalau nak order, whatsapp la ye.. 0195537657

Anak-anak akan mudah belajar bila mereka aktif bermain. So, eloklah dibawa bermain selalu. 


Read More

Nak Blender Ferrano dengan 50% diskaun ?

Leave a Comment

Betul ke boleh dapat blender Ferrano ni dengan diskaun 50%?

Betul uols! Ini bukan main-main tau. Shaklee punya offer ni.. special untuk peminat smoothies dan terutamanya ESP.

Bak kata Helen, setelah di pertimbangkan beberapa brand , Ferrano jadi pilihan sebab blender ni hasilkan smoothie yang betul2 smooth. Dan sebab lain yang penting jugak adalah, diorang boleh print Shaklee kat blender tu ! ๐Ÿ˜†

 

So dengan adanya blender ni, confirm jadi senang sangat nak buat segala macam smoothies dengan ESP. 

Hmm.. lepas ni makin laku keras la ESP yang kini di ranking no 2 ni kan?

Ok, macam mana nak dapatkan blender ni dengan separuh harga? 

Mudah je! Cuma beli je produk shaklee dengan 250uv iaitu lebih kurang RM850 dalam 1 resit , terus layak untuk dapatkan blender Ferrano merah menggoda ni dengan harga RM149.99. Siap boleh dapat free membership dan cash back lagi kalau belum jadi ahli.

Paling murah ni tau! Kalau beli kat Laz*d* pun paling murah boleh dapat 24% je diskaun. Ni Shaklee bagi diskaun sampai 50% ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ

Apa keistimewaan blender Ferrano?
(Sumber Lazada)

  • Blend and drink with the same bottle
  • Convenient for your busy lifestyle
  • Powerful 350W 22000RPM motor
  • Comes with 2 tough BPA-free bottles
  • Includes 2 insulating sleeves and carrying rings
  • Made by Ferrano – proudly Singaporean
  • Attractive design complements your kitchen
     

Amat sesuai sangat bagi anda yang selalu nak meal on the go tu. Pagi-pagi sebelum pergi kerja, masukkan ESP, air, ais dan buah dalam blender . Picit kejap dan terus masukkan dalam sarung dia dan terus bawa ke opis. Senang sangat uols!~

So, apa lagi! Jom dapatkan blender Ferrano ni hari ni !

Whatsapp je ke 0195537657 untuk dapatkan blender Ferrano uols ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป  
Read More
Previous PostOlder Posts Home