Bagaimana Resveraterol membantu Pesakit Alzheimers kembali Sihat

Leave a Comment
Anda pernah jumpa pesakit Alzheimer? Ianya boleh menyerang sesiapa sahaja tanpa mengura usia. Tak perlu tunggu umur 65 tahun pun berisiko kena Alzheimer kalau anda malas berfikir.



Alzheimer bukan nyanyuk atau dementia.. ianya lebih kritikal dari itu kerana pada suatu tahap, pesakit Alzheimers tidak mampu untuk menguruskan diri mereka sendiri.

Perbezaan pesakit alzheimers dan dementia


Menurut Wikipedia..

Alzheimer atau sebutannya alz-zhai-me, merupakan sejenis penyakit penurunan fungsi saraf otak yang kompleks dan progresif. Penyakit Alzheimer bukannya sejenis penyakit berjangkit. Penyakit Alzheimer adalah keadaan di mana daya ingatan seseorang merosot dengan teruknya sehinggakan pengidapnya tidak mampu mengurus diri sendiri. Penyakit Alzheimer bukannya `nyanyuk' yang sekadar satu proses penuaan. Sebaliknya, ia adalah sejenis masalah kesihatan yang amat menyeksakan dan perlu diberikan perhatian.

Disebabkan oleh kemerosotan otak , kebiasaannya pesakit Alzheimers hanya boleh hidup untuk 8 tahun sahaja. Namun ada juga pesakit yang hidup sehingga 20 tahun. Ianya berbeza bagi setiap pesakit bergantung kepada kemerosotan otak mereka.


5 Simptom penyakit Alzheimer's


1 - Hilang keupayaan untuk menerima info dan maklumat baru

Contoh : lupa appointment, bertanya soalan sama berulang kali, lupa jalan yang biasa dilalui ( seperti jalan balik rumah)

2- Hilang keupayaan untuk berfikir

Contoh : bahaya memegang cerek panas, tak boleh plan aktiviti yang hendak dibuat

3- Hilang keupayaan mengenal pasti objek ( bukan disebabkan oleh rosak penglihatan)

 Contoh : tak kenal ahli keluarga sendiri, tidak boleh memakai baju dengan sendiri tanpa bantuan

4- Keupayaan membaca, menulis dan bercakap terjejas

Contoh : hilang perkataan yang hendak disebut, typo yang teruk

5- Perubahan personaliti dan tingkah laku

Contoh : hilang rasa kesian, taknak bersosial, hilang mood, mudah kecil hati

Bila terjadi hilang ingatan dan sekurang-kurangnya 2 atau lebih simptom tersebut, baru lah doktor akan diagnos orang tu mempunyai Alzheimer's.

Siapa yang berisiko mendapat Alzheimer's

Terdapat 2 kategori mereka yang berisiko mendapat Alzheimer's. Kategori yang pertama adalah mereka yang mempunyai risiko yang tidak boleh dikawal

  • Warga emas yang berusia lebih dari 65 tahun
  • mempunyai family history - orang yang ada ahli keluarga menghidap Alzheimer's lebih berisiko
  • orang yang mempunyai gene APOE ( apolipoprotein E) - lebih berisiko berbanding mereka yang tidak mempunyai gene ini

Satu lagi kategori adalah mereka mempunyai faktor risiko yang boleh dikawal

  • Pesakit diabetes, darah tinggi , kolesterol tinggi --> berisiko mendapat strok dan dementia
  • Orang yang kurang berpelajaran & tidak berkerja
  • Sesiapa yang pernah mengalami kecederaan otak
  •  Mereka yang mengalami kesukaran tidur atau tidur tak tentu masa

Apa terjadi kepada otak pesakit Alzheimer's?


Kajian mendapati saiz otak pesakit alzheimer's mengecut dari satu fasa ke fasa seterusnya.

Beza otak normal dan pesakit Alzheimer's yang kritikal


 Bahagian Cortex yang berfungsi mengawal keupayaan bertutur, berfikir dan mengingati menjadi semakin kecut. Begitu juga dengan Hippocampus yang berfungsi memproses maklumat dan memori baru. Manakala di Ventricles, ianya makin dipenuhi dengan cecair cerebrospinal dan semakin membengkak.



Apabila dilihat dengan lebih detail , otak pesakit Alzheimer's dipenuhi dengan gumpalan protein yang luar biasa yang dipanggil plak amiloid dan serat yang berbelit-belit (neuro fibrillary).




Protein Amiloid  yang membentuk sel-sel plak protein, dipercayai menyebabkan perubahan kimia otak. Kemusnahan sel-sel saraf ini menyebabkan neurotransmitter yang berfungsi menyampaikan mesej dari satu neuron pada neuron lain terjejas.

Rawatan yang diberikan oleh doktor kepada pesakit Alzheimer's

Oleh kerana doktor masih belum dapat mengenal pasti punca sebenar Alzheimers terjadi, maka tiada ubat dapat diberikan untuk penyakit tersebut. Kebiasaannya doktor akan memberi ubat untuk mengurangkan simptom. Atau ada setengah keadaan, doktor akan memberikan ubat tidur kepada pesakit alzheimer's yang mana akan memudahkan penjaga untuk menjaga pesakit.

Di Malaysia mungkin masih belum ada pusat jagaan khusus bagi pesakit Alzheimer's, namun di US terdapat banyak pusat jagaan yang menjaga pesakit Alzheimers.

Bagaimana Resveraterol membantu pesakit Alzheimer's?


Kajian yang dilakukan oleh pakar pada tahun 2015 mendapati dengan memberikan Resveraterol dalam dos yang tinggi kepada pesakit Alzheimer's tahap kemererosotan fungsi otak semakin berkurangan dan ada yang terus berhenti.

Di dalam satu kajian, beberapa orang pesakit diberikan Resveraterol yang bersamaan dengan 1000 botol wine setiap hari.

Mengekalkan tahap protein beta amiloid

Hasil kajian mendapati bahawa kadar protein beta amiloid40 kekal pada tahap yang sama dan tidak berkurangan sepertimana terjadi kepada pesakit lain.

Maknanya, keadaan pesakit Alzheimer's tidak jadi makin kronik!

Mengurangkan keradangan di Otak

Otak pesakit Alzheimer's biasanya mengalami kerosakan disebabkan oleh keradangan. Keradangan terjadi disebabkan oleh protein beta amiloid yang tergumpal di dalam otak.

Antara hasil kajian yang masih perlukan kajian lanjut

1. Kajian juga mendapati kadar respons imuniti menjadi lebih baik.  Protein neurotoxic makin berkurangan.

2. Resveraterol mengurangkan pembengkakan otak yang disebabkan oleh keradangan.

 Kisah benar pesakit Alzheimers yang semakin sihat 

ubat untuk alzheimers
Testimoni Pesakit Alzheimer's
Ibu telah terlantar, memakai lampin jarang sekali mengenali ahli keluarga dan kawan-kawan. Kami mandikan, pakaikan baju dan menyuap ibu makan. Ibu telah didiagnos dengan Alzheimer peringkat awal bagi fasa yang kritikal.

Doktor memberikan ibu Aricept dan tidur selama 7 bulan. Kemudian diberikan pula Excelion dan tidur lagi untuk 3 bulan. Adakah ubat Alzheimers hanya untuk membuatkan mereka tidak sedarkan diri? Kemudian ibu diberikan Namenda, dan ibu menjadi semakin sakit dan kehilangan 30pounds dalam masa 30 hari.

Kami mengambil keputusan untuk menghentikan semua ubat dan memberikan ibu suplemen Shaklee untuk memberikannya manfaat kesihatan. Ibu mengambil Vitalea Gold, Memory Optimizer, Herblax, Energizing Soy Protein dan Optiflora. Dalam masa beberapa minggu, Ibu telah mula bangun dengan sendiri dan menampakkan kemajuan. Kemudian kami memberikan Vivix kepada ibu.

Dalam masa beberapa minggu selepas ibu mula mengambil Vivix, Ibu mula mengenali semula ahli keluarga dan anak-anak, ibu boleh memberus gigi dengan sendiri, mandi dan bersiap tanpa dibantu dan tak perlu lagi memakai lampin. Ibu kini boleh membasuh pinggan mangkuk dan juga menyapu di laman. Apabila kami ke kedai, ibu boleh berbual dengan orang lain. Ibu bermain dengan cicitnya, lagu-lagu yang sebelum ini dia dah lupa pun Ibu dah boleh nyanyikan semula. Memori jangka panjang ibu kini kembali , walaupun tidak sepenuhnya dan beberapa memori terkini. Hari ini Alzheimer Ibu di fasa 1-2 sahaja.

********

Alhamdulillah kisah hidup Elsie yang menghidap Alzheimer's fasa kritikal kini semakin baik. Ianya bertepatan dengan kajian yang dilakukan oleh penyelidik pada tahun 2015.

Dapatkan Vivix untuk meningkatkan tahap kesihatan pesakit Alzheimer's ini ye!
Hubungi saya segera agar pesakit Alzheimer's lebih sihat dan anda juga mudah untuk menjaga mereka.

Nur Fadhilah Yunus ( ID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe
Read More

Bagaimana Vivix Menghilangkan Ketagihan Rokok

Leave a Comment
Ramai perokok kini yang mempunyai hasrat dan niat untuk bebaskan diri dari belenggu asap rokok, namun setelah mencuba pelbagai cara akhirnya mereka gagal dan kembali merokok.

Namun ianya tidak mustahil. Sepertimana Encik Uzir yang merokok secara serius sejak usia 14 tahun, dan telah setahun ( semasa video ini diambil) bebas dari asap rokok.


Berhenti Merokok Dengan Cepat untuk Selama-Lamanya from iReach HD on Vimeo.

Macam power je Vivix ni boleh buat perokok tegar seperti Encik Uzir berhenti merokok..

Jom kita kenali sedikit, apa itu Vivix?

Vivix adalah sebatian botani gabungan empat bahan utama iaitu Anggur Muskadin, Lobak Ungu Elderberry dan juga Japanese Knotweed.  Setiap satunya mempunyai banyak khasiat dan manfaat kepada kesihatan.


Bagaimana Vivix Berfungsi?


1. Membantu melindungi dan memperbaiki DNA
Kerosakan pada DNA akan berlaku apabila usia makin meningkat ditambah lagi dengan gaya hidup,persekitaran dan pencemarah. Apabila banyak DNA rosak badan kita juga akan makin lemah dan mudah diserang penyakit.


2. Memberi impak positif pada proses genetic DNA
Dengan adanya resveratrol pada vivix, proses pemulihan DNA akan dipercepatkan dan proses pemulihan DNA akan berlaku dengan berkesan.

Resveratrol dalam Vivix memang paling power kerana DNA yang rosak atas pelbagai punca dapat dipulihkan dengan cepat

3. Merangsang mitochondria
Mitochondria(penjana tenaga) di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan.. Apabila kecekapan mitochondria menurun jadi fungsi sel juga akan menurun. Vivix membantu merangsang pembentukkan mitochondria baru.

Mitochondria ni pusat jana kuasa sel kita, kalau pusat jana kuasa cukup tenaga sel kita juga kan berfungsi dengan baik. Kalau tak cukup power jawabnya sel pun cepat arwah.

4. Melambatkan pembentukkan protein AGE (Advanced Glycation End Products)
Apabila protein AGE bertambah didalam badan, ia akan mula menganggu sel dan fungsinya. Dengan resveratrol yang 10x lebih kuat didalam Vivix protein AGE dapat dibendung.

Ok, sekarang kita dah faham tentang Vivix.. jadi persoalannya bagaimana ia membantu perokok?

Salah satu punca DNA kita rosak adalah radikal bebas, namun adakah kita faham apakah itu radikal bebas?

APA ITU RADIKAL BEBAS?

" Radikal bebas " adalah istilah sering digunakan untuk menggambarkan sel-sel rosak yang boleh menimbulkan masalah. Mereka adalah " bebas " kerana mereka telah hilang molekul kritikal , yang akan merosakkan molekul lain apabila berpasangan dengannya."Ini molekul akan merompak mana-mana molekul untuk menghilangkan keperluan itu, " kata Blumberg.

Jahat tul radikal bebas ni kan. Jom baca lagi kejahatan radikal bebas ni..

"Apabila radikal bebas menyerang , mereka bukan sahaja membunuh sel-sel untuk memperoleh molekul hilang mereka. "Jika radikal bebas hanya membunuh sel, itu tidak mengapa kerana badan hanya boleh tumbuh semula satu sama lain, " katanya. "Masalahnya ialah , radikal bebas sering mencederakan sel, merosakkan DNA , yang mewujudkan satu benih bagi penyakit"

 Radikal bebas sangat berkait rapat dengan rokok..

Cuba tengok pada kandungan di dalam rokok, banyak sungguh bahan kimia kan?


Semua bahan kimia ini menyumbang kepada pembiakan radikal bebas di dalam badan . Apabila radikal bebas berleluasa, musuh utamanya tiada lain adalah antioksidan. Sumber antioksidan yang paling bagus adalah Vivix.

Apa kaitan radikal bebas, antioksidan dengan masalah perokok ni?

 Bahan kimia dan toksin dari rokok menyebabkan badan jadi sangat bertoksin, DNA jadi rosak dan radikal bebas juga berleluasa di dalam badan perokok.

Apabila perokok mengambil antioksidan yang tinggi , ia mampu menghapuskan radikal bebas, membuang toksin di dalam badan dan seterusnya membaiki DNA dan sel yang telah rosak akibat rokok.

Apabila toksin dari rokok hilang, maka deria rasa, lidah dan organ kita akan kembali "bersih". Rokok akan jadi makin tawar dan tidak sedap.  Keinginan merokok juga akan makin berkurangan.

Dengan keazaman sendiri, apabila rokok dirasakan dah tak sedap lagi sudah pastinya ia menggembirakan dan memudahkan perokok yang mahu berhenti merokok.

Jom kita tengok beberapa testimoni dari mereka yang berjaya berhenti merokok setelah mengambil Vivix

Perokok tegar dengan paru-paru rosak, makin sihat selepas mengambil Vivix

30 tahun menjadi perokok tegar, akhirnya berhenti merokok

Perokok ambil Vivix sebab hyperthyroid, langsung stop merokok

Kurang ketagihan merokok sejak minum Vivix


Sudah pastinya, bila berhenti merokok.. isteri dan ibu adalah insan yang paling gembira.

Jadi, berapa harga untuk kehidupan bebas asap rokok?

1 botol Vivix untuk pengambilan sebulan, harganya cuma RM503.50.
Ianya lebih murah dari bajet untuk rokok sekotak sehari  selama sebulan, ianya jauhhhh lebih murah dari kos rawatan paru-paru yang rosak

Malah ia pelaburan yang sangat berbaloi jika dibandingkan dengan kesihatan diri, isteri dan anak-anak.

Namun, saya ada 2 tawaran yang lebih menarik untuk anda.

Tawaran Twin Pack Vivix

Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda cuma perlu membayar RM805.60 dan bukannya RM1007.

WOW!

Anda dah jimat RM201.40

Ada lagi tau... anda juga dapat

Pengeposan PERCUMA (bernilai RM10.60)
Keahlian Shaklee PERCUMA (bernilai RM68.90)
Layak mendapat Cash Bonus RM36.58

Jumlah Penjimatan = RM317.48

Tawaran 1 Vivix dan Keahlian

Anda juga boleh mendapatkan sebotol Vivix dengan harga yang lebih murah apabila mendaftar keahlian.

Dengan hanya membayar RM68.90 untuk yuran keahlian, anda boleh membeli Vivix dengan harga ahli. Pengeposan percuma untuk setiap pembelian

Namun tiada cash bonus dengan pembelian hanya 1 botol Vivix.

Order Vivix Sekarang!

Jadi, buat pilihan anda dan hubungi saya di 0195537657 sekarang.

Usah tunggu lagi ye, whatsapp je saya di 0195537657.

Semoga usah anda untuk hidup sihat tanpa asap rokok dipermudahkan.


Nur Fadhilah Yunus ( ID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe
 


Read More

Betul ke kita perlu makan 50 biji oren setiap hari ?

Leave a Comment

Dulu kata makan 7 biji Oren bersamaan dengan 500mg Vitamin C. Kenapa hari ni kata kena makan 50 biji oren baru dapat 500mg Vitamin C?

Sob sob ๐Ÿ˜ข

Itu DULU. Ye.. Itu DULU

Kualiti makanan yang makin menurun


Masa dulu, penggunaan herbicide, pesticide dan baja kimia keatas tumbuh-tumbuhan masih kurang. Sekarang ni agak sukar nak cari buah-buahan yang organik bebas segala jenis pencemaran

Dengan kualiti yang makin menurun, sebiji Oren yang sampai ke tangan kita cuma mengandungi 10mg Vitamin C. Oleh itu, untuk mendapatkan 500mg Vitamin C, kena makan 50 biji Oren ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ

Sumber : Dr Rajbans Singh

Hmm..

patut la sampai kembung perut pun kesannya tak sama macam mak2 kita dapat dulu.

Imagine kalau makan sebiji sehari, pastu lunch td dok sebelah meja dengan orang merokok.. abes dah semua vitamin c terhapus tau!

Apa yang tinggal? Nan hado ❌

No wonder lah kulit makin hari makin kusam..luka pun lambat sembuh..

Dah tu macam mana ?

Nak tak nak , kena topup dengan suplemen. Pastikan pilih vitamin C dari sumber semulajadi dan lagi baik yang jenis sustained release. Sustained release bermaksud ia melepaskan 100mg Vitamin C setiap jam selama 5 jam. Jadinya selepas 5 jam kita makan vitamin C tu pun badan kita still mempunyai bekalan.



Sebiji sustained release Vita C Plus mengandungi 500mg Vitamin C. Dan harganya tak sampai 60sen pun sebiji. Jauh lebih murah dari 50 biji oren.

Vitamin C yang lengkap dengan Bioflavonoids


Vitamin c yang dilengkapi dengan bioflavonoids terbukti mempunyai kadar penyerapan yang lebih baik berbanding hanya vitamin c. Dan ia juga bertindak sebagai antioksidan yang lebih baik menentang radikal bebas dan bahan pencemaran seperti asap rokok yang kita tersedut.

Vitamin C  dengan Bioflavonoids 


Lagi untung rasanya beli sebotol Vita C Plus ni untuk bekalan Vitamin C harian kita kan?


Jika oren yang berkualiti tinggi, dapatlah bekalkan lebih banyak vitamin c

Buah oren tetap elok untuk dimakan, namun untuk pastikan kita dapat bekalan vitamin c yang mencukupi telan je Vita C Plus ni sebagai tambahan.

Kalau belum ada VITA-C Plus ni, boleh la hubungi saya di 0195537657 untuk mendapatkannya segera ye..

Usah berlengah lagi..

Anda tak perlu telan 50 biji buah oren setiap hari.


Nur Fadhilah Yunus ( ID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe
Read More

Vitamin ini membuatkan wanita rasa dan jadi bahagia

Leave a Comment
Attention mommies! ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿป๐Ÿ‘ฉ๐Ÿป๐Ÿ‘ฉ๐Ÿป

Si hijau yang membuatkan wanita bahagia ๐Ÿ˜



Lepas bersalin, banyak urat kembang..

.
tak lupa juga bahagian2 tetiba jadi longgar kann. Badan pun makin tak fit macam sebelum kahwin.
.

Sebab tu orang2 tua dok bising suruh minum jamu itu ini . Dan kalau tengok , diorang sampai ke tua pun maintain sihat, badan fit, muka berseri kalah orang muda. ๐Ÿ‘ฑ๐Ÿป♀️
.

Saya percaya, dalam 20 orang yang baca post ni.. sorang je kot yang amalkan jamu.
.
Yang lain tak mampu atau tak sanggup pun nak telan kan?

Saya sendiri mengaku saya tak pernah ambil satu jenis pun jamu sebab tak tahan dengan baunya. Tambahan pulak bila menyusu badan, lagi la nak kena fikir 10X sebelum consume apa-apa kan.
.
Risau tau , bila dok fikir.. huuu

Mujur lah jumpa pengganti kacip fatimah ni. Lagi powerful sebenarnya. Even sangat bagus untuk ibu menyusu. Bukan setakat bagi ketat yang dah longgar, malah banyak manfaat bagi kesihatan wanita especially yang dah berkahwin macam iols ni ๐Ÿ’๐Ÿป

Apa dia pengganti yang best tu? Ni la tablet hijau yang pokoknya mempunyai akar yang sangat panjang bagi menyerap pelbagai nutrien di dalam bumi.

Mommies yang belum pernah cuba, kena try cepat2 ye.. me and my friends yang dah cuba ni memang suka sangat sampai taknak miss .. hehe ๐Ÿ˜‚

Cubalah vitamin ni kalau mommies sekalian mahu rasa bahagia ๐Ÿ˜
Cuma RM53.75  je sebulan. Lagi murah dari pampers anak kan..


Nur Fadhilah Yunus ( ID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe
Read More

Kerja Part Time : 3 Sebab Pilih Shaklee Berbanding Uber

Leave a Comment

Government dah cadangkan orang ramai buat part time tapi tak tau nak buat yang mana. Ye la, kalau boleh nak part time yang mudah, bisnes modal kecil dan semestinya tak ganggu masa kerja.


Banyak bisnes macam- macam boleh buat.  Nak MLM, franchise, dropship atau sendirian berhad pun hado.. tapi kenapa shaklee?


Saya share 3 sebab je cukup la eh.. hehe


1. Saya dah rasa sendiri vitamin yang berkesan . Dan bila dikaji, cukup perfect menepati piawaian.. 

Disahkan halal, dibuat dari sumber semulajadi pastu KKM pun approved . Dan sepanjang shaklee ni ada kat Malaysia takde pernah lagi la mana2 produk dia kena blacklist sebab ada bahan merbahaya.  Jadinya bila sendiri dah rasa, maka terasa bertanggungjawab untuk sebarkan kebaikannya.


2. Sistem yang telus 

Seriously dia takde nak aniaya orang. Takde mengkayakan orang atas yang goyang kaki. Bonus bayar on time. Bonus dia infinity ! Kalau kita kerja, ada ceiling untuk gaji kan? Ni takde okeh! 


Dan dia ada peluang yang sama rata untuk semua orang. Sejujurnya, agak sukar saya nak cari ruang mana yang boleh orang ambil kesempatan secara tidak jujur. Bagi orang darah A macam I ni memang suka la bab2 ni. Sebab I cukup tak berkenan kalau bisnes yang guna nama MLM pastu banyak mengarut.


Modal pun RM69 je, sendiri boleh pilih nak jadi ahli untuk nak jimatkan poket sendiri atau nak berbisnes. Dan dengan RM69 tu dia bagi membership kit yang padat dengan info. Bukan vitamin sebotol kita tak boleh pilih nak apa.


 


3. Creating healthier life.

Makin lama saya bersama dengan shaklee ni, ia merubah diri saya . Dari yang kisah dan tak ambil tahu pun pasal makanan yang baik dengan yang kurang baik diamalkan, dari yang cepat melatah dan bersangka buruk pada orang, dari yang selesa berada di comfort zone.. 


Kini saya lebih cakna! Ewahhh ~ ๐Ÿ˜†


Blom perfect lagi la, tapi rasa beruntung kenal shaklee ni. Haa gitu!


Healthier life tu secara keseluruhan. Lebih positif, tak mudah putus asa. Kalau tak rasanya, dengan anak 3 yang dijaga sendiri ni I dok rumah tak pergi mana-mana kot ๐Ÿ˜‚


Satu benda yang saya nak sangat dengan Shaklee ni? Saya nak dia bayar duit kereta comelku nanti dan bawaku travel ke serata dunia . Weeee~


Jom!


Jadinya, bagi anda2 yang masih terfikir-fikir apa nak buat bagi mengikuti saranan kerajaan supaya ada kerja sampingan, boleh pilih shaklee. Nak buat uber pun boleh tapi takleh dok Umah la ๐Ÿ˜‰


So, cepat hubungi saya untuk start bisnes anda sekarang! 



Nur Fadhilah Yunus ( ID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe

Read More

Kenapa penting sangat Landmark Study Shaklee ?

Leave a Comment
Pernah terfikir kenapa Shaklee bersungguh nak buat Landmark Study? Apa yang cuba dibuktikan sebenarnya?

Kebanyakan research atau kajian yang dijalankan hanyalah berdasarkan kepada kesan pengambilan satu jenis vitamin dan dalam tempoh yang pendek. 



Biasanya orang yang makan vitamin, tak makan satu je kan?  Bila dah makan multivitamin nak antioksidan pulak. Gitu la.. tambahan pulak sekarang ni segala macam suplemen ada di pasaran.

Namun begitu,harus diingat yang kebanyakan penyakit seperti kanser  mengambil masa yang lama untuk terjadi. Bukan sebab hari ni makan satu jenis vitamin tu, esok doktor kata kena kanser sebab makan vitamin tu.

Begitu juga dengan penyakit seperti diabetes, darah tinggi, kolesterol tinggi . Kalau setiap hari makan nasi dengan lauk tak ambil sayur, tak balance jugak diet seseorang. Atau jenis yang kerja terlalu sibuk, bila sempat baru makan  tu pun bukan lah suatu amalan yang boleh kita biarkan berterusan untuk jangka masa lama. Kita takkan kena penyakit darah tinggi hanya disebabkan siang tadi makan banyak kambing.

Tabiat pemakanan berpuluh tahun , lifestyle seseorang banyak mempengaruhi dan menyumbang kepada kehadiran penyakit2 kritikal yang kini sering kita dengar . Sampai rasa macam dah jadi cerita biasa pulak.

Atas sebab itu Landmark study yang shaklee jalan kan adalah kepada pengguna vitamin lebih dari 20 tahun. Untuk membuktikan ianya betul2 bagus dan berkesan tanpa kesan yang memudaratkan walaupun diamalkan berpuluh-puluh tahun lamanya.

Oleh itu, tak perlu risau  untuk mengamalkan produk shaklee untuk jangka masa lama.

Kalau anda tak tahu apa yang sesuai, whatsapp saya di 0195537657 untuk konsultasi percuma.

Saya dah amalkan shaklee hampir 5 tahun, alhamdulillah sihat walafiat.

Nur Fadhilah Yunus ( ID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe
Read More

Kenapa Ibu Yang Bekerja Dari Rumah Perlukan Omegaguard?

Leave a Comment
Sebenarnya bukan ibu yang bekerja di rumah je, semua ibu malah semua orang lelaki dan perempuan perlukan Omegaguard. Eh, kenapa ye? Bukannya nak kena belajar masuk kelas untuk dapat ijazah lagi dah.. haaa.. jom cekidout!

Ibu happy, semua happy..


Biasanya orang kaitkan Omega-3 (komponen asid lemak omega dlm Omega Guard) dgn perkembangan minda kanak2. Kan... Sebenarnya Omega Guard ni sgt banyak fungsi dia especially utk mak2 yg superbizi nih.

1. Meningkatkan fungsi GREY MATTER. Grey matter adalah komponen otak yg utama, yg berfungsi menghantar signal kepada saraf2 yg lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan tisu otak di bahagian KEGEMBIRAAN. 

Jadi kalau asyik sedih2, amalkan Omega Guard ye!

2. Dalam satu kajian yg diterbitkan oleh Neuroendocrinol Letter membuktikan bahawa masalah disipline, ketidakjujuran, malah kecenderungan nak buat benda elok berkaitan dgn kekurangan serum Omega-3 dalam otak.

Haaaa, kalau SUKAR NAK MENDISIPLINKAN DIRI, amalkanlah Omega Guard ye.

3. Jurnal Biology Pshyciatry menerbitkan satu kajian bahawa orang yg mengalami tekanan perasaan mengalami kekurangan omega 3 dalam otak.

Jadi kalau asyik STRESS sila amal Omega Guard bersama B Complex.
Teman baik ibu-ibu yang sering sibuk menguruskan segala urusan rumah


4. Terdapat banyak kajian yg membuktikan kekurangan Omega 3 berkaitan dgn masalah susah nak ingat terutama benda2 yg dipelajari.

Jadi kalau nak cepat tangkap & cepat ingat, amalkan Omega Guard ye.

Amalkan Omega Guard supaya jimat masa nak belajar benda baru....sekali baca/dengar terus faham. Maklumlah mak2 ni bukan ada masa sgt nak ulangkaji banyak2 kali. Jadi amalkan Omega Guard bersama doa dimudahkan kefahaman.... Supaya kita cepat dan mudah tangkap. Takdela berbulan2 sangkut kat bab sama sbb tak faham2 ๐Ÿ˜…

Dan agar happy selalu, Omega Guard mesti ambil setiap hari!

Bulan ni kan promo Omega... Pastikan korang borong utk diri sendiri. Sebotol tu guna sebulan je tau kalo amik ikut dos. Tu baru kita sorang. Belum lg husben (biorla dia pun asyik2 happy jugak kan) dan anak2. Utk mak ayah jgn lupa... Penyakit nyanyuk pun dikaitkan dgn kekurangan Omega-3 tau. Sama2 kita jaga ahli keluarga kita.

& kalo nak tau, masalah2 mental mcm perasaan agresif, suka buat jenayah, fidofilia semua tu ada kaitan dgn kekurangan Omega-3. Dlm Quran pun ada sebut ttg makan ikan kan...

Banyakkan sharing ttg Omega Guard agar semorang amik.. Bkn ibu mengandung, kanak2, org ada masalah kesihatan je tau... Semorang kena amik. Bila semorang happy barulah masyaakat jd harmoni kan ๐Ÿ˜Š

**kesemua fakta di atas back up by studies, bukan cakap2 kosong atau assumption je.

Kredit: Master Lyna Noh

 So mana nak dapatkan Omegaguard yang diperkatakan ni?

Whatsapp je ke 0195537657 hari ini ye.. Bayar hari ni, esok pos! haa gitu pantasnya :)

Nur Fadhilah Yunus ( ID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe

Read More

Cara paling mudah surirumah menjimatkan duit suami supaya tak dikata menghabiskan duit je

Leave a Comment
Kalau dah namanya perempuan, memang perempuan la kan!

Punyai banyak kehendak dan keperluan..

Eh, betul.. keperluan pun banyak. Dari hujung rambut sampai la ke hujung kaki. Orang laki paling basic kena pakai seluar, seluar kecik , baju & selipar. Orang perempuan ade lebih lagi dari tu... ada baju kecik, tudung, anak tudung & stokin.

Bila jadi surirumah, memang ada la bunyi-bunyi burung yang berkata ko ni perabih duit laki je kan!

Biasa dengar ? 

Haaaa! Demi mengelakkan orang berkata gitu, meh I share 3 tips best ni!

1- belajar cara kelahiran alami. 

Kalau ada bajet , pergi la kelas, kalau tak berapa ada bajet.. spend masa tanya Encik gugel. Beli buku , baca & amalkan. Jaga makan, rajin buat stretching, stay active, rajin baca quran. Insyaallah mudah nak bersalin. Kelahiran natural tanpa pain killer atau induce atau apa-apa ubat yang mempercepatkan proses kelahiran mempunyai banyak manfaat kepada ibu dan bayi. Bayi lebih tenang, dan kurang risiko mendapat pelbagai penyakit sepanjang dia membesar.

2- breastfeed your baby.

Yes! It's cheap to BF your little one. Kalau susu tak cukup meriah sbb badan ibu selalu penat, get some suplemen. Tak mahal pun, sebab bila badan sihat suami pun makin sayang. Tak tau nak suplemen ape, try breastfeeding set shaklee. 

Allah jadikan susu ibu itu makanan terbaik buat bayi. jomlah kita sama-sama berusaha untuk melengkapkan penyusuan ibu selama 2 tahun. Imagine kalau beli susu anak sebulan RM100-200, darab dengan 24 bulan? paling kurang RM2400 dah tu haa boleh jimat.

3- sediakan makanan homemade bayi

Sekotak cereal kecil harganya RM 5-7 kan? Seminggu abes dah kalau baby kuat makan.

Cuba kalau beli beras perang sekilo yang paling mahal RM9 harga sepaket. Basuh, keringkan, blend jadi serbuk untuk memudahkan penyediaan setiap hari. Sebulan pun belum tentu habis sekilo tu tau!
Kalau nak jimat lagi, guna je beras yang sama yang korang makan. 

Haa! Bila dah buat sendiri, suka hati la nak campur dengan serbuk ikan bilis ke, bayam ke, carrot ke, brokoli ke, salmon ke.. bukan main banyak pilihan tu haaa. Confirm lagi sihat anak tu kan. 

Oklah! 
Cukup la 3 tips je okeh!

Bila kita jimat kan duit Encik suami dalam hal2 ni, dapat la Kita beli tudung yang diidam-idamkan~ ๐Ÿ˜

Kalau tak berapa nak cukup jugak jom join I buat bisnes shaklee dari rumah. Modal baru RM69 je. 
Dan of course kena ada kerajinan untuk korek ilmu & share dengan orang lain. 

Selamat mencuba!~


Nur Fadhilah Yunus ( ID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe

Read More
Previous PostOlder Posts Home