Set Pantang Paling TOP Pilihan Ibu Muda

Leave a Comment
Bagi orang dulu2, mereka mencadangkan ibu-ibu untuk minum air herba bagi mempercepatkan proses recovery selain bertungku & memakai bengkung. Ianya adalah amalan yang terbukti amat baik diamalkan bagi membantu badan cepat sembuh.

set pantang tanpa herba
Set Pantang Paling Top Pilihan Ibu Muda


Namun, kini ramai yang tak mampu nak menelan air herba kerana rasanya yang tidak berapa sedap , dan ada juga yang tak sempat nak pun nak prepare sebab baby masih di NICU.

Then, apa pilihan yang ada...Proses pemulihan badan mesti bermula di saat selepas kelahiran. Perlu makanan seimbang, minum air mencukupi, buah dan sayur wajib ada. Kita tiada pilihan untuk tunggu anak keluar ward baru nak start berpantang, atau tunggu anak dah tak kuning baru nak makan jamu. Badan kita takleh tunggu dik non! Kalau lambat , tu yang susah nak kurus, perut menggeleber, badan cepat rasa lesu, sakit-sakit badan , susu tak berapa nak meriah dan macam-macam lagi la..

Sebab itu, ramai ibu-ibu memilih set berpantang Shaklee. Ia lengkap dengan multivitamin & mineral yang diperlukan tubuh untuk luka cepat sembuh, badan kembali segar bertenaga, tidak stress, rahim cepat kecut, penghasilan susu ibu lancar & ibu dapat berehat dengan baik.

Dengan pengambilan set berpantang yang mudah diamalkan, tak kira keadaan apa pun insyaallah kita dapat sihat semula dengan cepat. Set berpantang ini sesuai diambil oleh ibu yang melahirkan anak pramatang, anak kena jaundis, bersalin pembedahan dan juga normal.

Tak percaya , tanya ibu2 yang ada pengalaman berpantang dengan set Pantang shaklee & set pantang lain.
Beza, memang berbeza! Saya sendiri pun dah merasainya..

Nur Fadhilah Yunus ( ID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe
Read More

TIPS Penting Bisnes di Facebook

Leave a Comment
Kita guna Facebook sebab nak tau update kawan-kawan , tapi dia ni berniaga plak.. Paling kita tak suka sangat tengok adalah hard sell. Hari-hari suruh kita beli barang jualan dia.   Sekali sekala ok lagi, tapi kalau itu je.. Naik muak pon hado !


So, bagi kawan-kawan yang buat online bisnes kena banyakkan soft sell, sharing santai2... Semua orang suka baca. Hari ni cerita lain, esok lain la pulak ye. Jangan pulak cerita sama je.

Pastu, taknak la hari-hari pun ayat sarcastic perli-perli orang. Tu dah bawak aura negative uols. Mak tak sukee tau. Nak berlawak tu sekali sekala ok la.

Paling penting , jadilah peniaga yang jujur. Kalau orang nak beli Nutriwhite sebab muka berjerawat, cadangkan la supaya dia jaga dari dalaman dulu. Barulah Nutriwhite tu nanti betul2 berkesan.

Last but not least , never ever kutuk produk atau Bisnes kawan-kawan okeh! Especially kawan yang baik dengan kita. Yang tak berapa baik pun toksah la ye.

Bila ada viral2 yang bunyi tak sedap tu, kalau kita nak tau sangat kebenarannya, apa kata pm kawan yang buat Bisnes tu dari kita share untuk mintak pendapat awam.

Ok uols~
Tu je untuk hari ni.

Jemput singgah kedai akak ye..


Kalau ade nak tanya pasal vitamin shekli yang terbaik di dunia ni, meh la kita sembang-sembang.
Akak jual vitamin sebab nak semua kawan2 sihat je. Supaya tak tercari-cari mana nak paling sesuai untuk long term.


Nur Fadhilah Yunus ( ID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe
Read More

Landmark Study Membuktikan Suplemen Shaklee Terbaik

Leave a Comment
Landmark Study


Roger Barnett meminta National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) untuk membuat kajian betul ke suplemen Shaklee ni best macam yang orang perkatakan. Dia taknak percaya semata apa yang orang kata. Sebagai orang bisnes, beliau mahukan facts.


Kenapa Mr Roger minta NHANES buat study ke atas suplemen Shaklee?


NHANES adalah satu badan survey di bawah National Centre of Health Statistic ( NCHS) yang dipercayai dan mempunyai reputasi yang tinggi dalam membuat survey berkaitan dengan status kesihatan dan nutrisi penduduk US.

Sebelum ni NHANES memang dah ada buat study pasal suplemen ni dengan mengkaji kumpulan pengamal vitamin vs kumpulan tidak mengamalkan vitamin dalam kehidupan harian.

So Mr Roger minta tambah lagi kumpulan iaitu pengamal vitamin Shaklee ( yang dah lebih 20 tahun). Menjadikan ada 3 group. Pengamal vitamin Shaklee vs Non Shaklee vs tak amalkan vitamin langsung.

Dan kemudian NHANES telah memilih institusi penyelidikan yang agak hebat iaitu University of California, Berkeley ( UC-Berkeley) untuk mengetuai study ni.

Study ini diketuai oleh DR Gladys Block iaitu Professor dalam bidang Epidemiologi & Public Health Nutrition.

Semua keputusan study tu dibawah kuasa penuh Dr Gladys and her team. Semua result daripada study ni akan di publish secara telus tanpa mengira baik atau buruk kepada Shaklee.
(Sebab tu takde company suplemen lain berani buat study camni tau. Kira macam Mr Roger ni giler berani nak buktikan yang suplemen shaklee tu terbaik)

Seluruh fund untuk study ni diberikan oleh Shaklee. Sebagaimana kita sedia maklum Shaklee sememangnya tak pernah lokek nak berbelanja untuk menjalankan research terhadap produknya.
 

Selepas UC-Berkeley selesai dengan study tersebut, Mr Roger meminta pihak ketiga untuk review semula result study tersebut untuk mengelak mana-mana result yang tak tepat. So once dah ada 3rd party review ( peer reviewed publication) , takde sesiapa boleh argue keputusan study tu.

Apa result Landmark Study ni?


Kesuluruhan result adalah sangat mengejutkan!


Keputusan Landmark Study




Ternyata tahap kesihatan pengamal Shaklee adalah jauh lebih baik dari pengamal suplemen lain atau yang tidak mengamalkan suplemen. Dan pengamal vitamin brand lain berisiko tinggi mendapat Diabetes , Strok dan serangan jantung.

So, agak2 yang mana pilihan terbaik?

Tepuk dada tanya akal..


Changing Brands Can Change Your Life!~


Nur Fadhilah Yunus ( ID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe
Read More

Tiada Lagi Bersin Di Pagi Hari.. Magiknya!

Leave a Comment

Tiap-tiap pagi, mesti akan bersin yang bersambung-sambung pastu hidung tersumbat . Saya rasa happy sgt bila tukar kereta, suhu econ driver dan orang sebelah boleh setting lain2. Hahaha.
Setiap kali dalam kereta, husband suka pasang econ kuat tapi saya tak tahan. Hidung mula berair dan pastu akan tersumbat lagi.



Di opis pun macam tu jugak, kalau tetiba econ extra sejuk hari tu, memang terseksa sungguh rasanya.
Bila check dengan Doktor, katanya saya takde resdung.

Saya amalkan vitamin c sebab nak cegah dari mudah kena demam & selsema. Almaklumlah sendirian kena jaga anak2. Kalau saya selalu demam, takkan nak import Mak selalu kan?

Tak sangka plak, lama kelamaan hidung saya dah tak tersumbat walaupun setting Econ sama sejuk kat dalam kereta. Saya pun dah tak bersin setiap pagi. Eh, macam magik plak rasa. Nikmat nya rasa , tuhan je yang tahu. Huuuuu~

vitamin yang menyebabkan saya tak lagi bersin pagi-pagi.. nikmat sungguh rasanya


Memang saya sendiri tak sedar bila perubahan tu berlaku. Sebab takde niat dan tak berusaha pun untuk itu. Tapi dah terkena plak "side effects" vitamin C ni.

Ok la kan?
Harga Sebotol baru RM92.50. Bulan ni ada promosi tau uols~
Cepat dapatkan sebotol dua..

Nur Fadhilah Yunus ( ID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe
Read More

Dengan Shaklee, Saya Berani Berimpian!

Leave a Comment
Impian saya bersama Shaklee?

1> Kehidupan yang sihat .

Anak2, suami & seluruh ahli keluarga. Bila sihat, mudah untuk beribadah. InsyaAllah.

2> Masa untuk bersama keluarga.

Saya kini punyai masa untuk anak-anak, namun kehilangan banyak masa bersama suami. Kadang sedih, kadang jeles dgn org lain. tapi takpe, turn sy akan tiba nanti.

3> 3C (Cash , Car, Conference) .

Ini adalah apa yang Shaklee tawarkan kepada semua yang bersamanya. Limitless. Berapa banyak cash bonus yang kita mahukan, berapa banyak tiket international trip yang kita mahukan, kereta apa yang kita mahu shaklee bayarkan.
Kereta impian saya? Mini Cooper S . comel tapi lajuuuu~
Nak bawak anak-anak, suami , mak , MIL, FIL ikuti trip 6bintang Shaklee
Bonus yang saya mahukan? Biarlah rahsia .


4> Mencapai rank Master Coordinator

Sama seperti kebanyakan rakan lain, semuanya berimpian mahu menjadi Master Coordinator dan mempunyai empayar yang besar. tak dapat naik pentas amek master degree , dapat award master coordinator tiap2 tahun pun best kan?

5> Penuhi impian Mak

Bila mak senyum gembira, hati anak pasti rasa bahagia kan? Semoga tercapai hasrat mahu menunaikan impian mak. Apa impian mak? Semua anak-anak mak tahu.

"Believe in your DREAM!"

Nur Fadhilah Yunus ( ID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe
Read More

Dulu Alergik Kepada Hampir Semua Benda, Kini Langsung Tiada

Leave a Comment
Ini adalah kisah benar mengenai Tim Bowden yang telah merubah kehidupannya 360 darjah. Jom baca..

Dan kisahnya mengenai ALERGIK


Doktor mengesahkan yang Tim Bowden mempunyai Alergik kepada hampir semua benda.
Beliau terus mengambil keputusan untuk berhenti mengambil kesemua ubat, injection & spray yang membuatkan beliau lebih sakit dan rasa lebih teruk.

Beliau juga membuat keputusan untuk membela kucing. Giler kan? Dah la alergik pada semua benda, mesti la kucing pun tak boleh.. Kan?

Tim Bowden teringat pada Alfalfa yang beliau pernah ambil & Nutriferon yang pernah dibaca. So, beliau order 2 tu dan juga bela kucing.Dia tunggu je nak tengok apa akan jadi. Nothing!

Takde apa terjadi.
Takde bersin..
Takde hidung berair..
Takde rasa serba tak kena..
Dan takde lagi ubat-ubatan yang banyak kesan sampingan.


Beliau boleh je tinggal dalam rumah yang ada kucing tanpa ada kesan alergik. Beliau dah takde rasa kepenatan dan lemah atas sebab pengambilan ubat. Dan dah boleh tidur lena. Alergik beliau cuma datang bila beliau lupa ambil Alfalfa & Nutriferon.

Akhirnya beliau mengambil keputusan untuk berbisnes dengan Shaklee selepas banyak tahun melalui kehidupan yang super busy dan amat menekan. Beliau yakin inilah keputusan terbaik !

Siapa sangka kan?
Anda mahu mengubah kisah kehidupan anda.. Jom saya bantu..


Nur Fadhilah Yunus ( ID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe
Read More

Minuman Power Rendah Kafein Hilangkan Mengantuk Semasa Memandu

Leave a Comment
Buat kawan-kawan yang pulang ke rumah hari ni dan Esok ,

Berhati-hati di jalan raya.

Kalau mengantuk, berhenti rehat minum la cinch tea dulu okeh.

Untuk yang tak tahan banyak kafein, usah risau sebab kafein dalam Cinch tea cuma ada 9mg je berbanding secawan kopi yang ada 150mg kafein.

Sesuai bagi ibu Hamil, menyusu dan juga yang tak tahan pada kopi.

Rasa lebih ummpphh bila ditambah hirisan lemon

Nur Fadhilah Yunus ( ID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe
Read More

Tips Anak Gembira Kembali Ke Sekolah Selepas Cuti Panjang

Leave a Comment
Cuti Sekolah dah nak habis.. Yeay!

Biasanya 1st day sekolah ni , dramanya lebih sikit.

Tambahan plak badan penat sakan beraya pastu dok lama dalam jammed lagi.

So untuk mengurangkan drama swasta pagi Esok, dari hari ni kena bagi tau diorang cuti sekolah dah habis, Esok kena pergi school.

Biasanya saya akan cakap berulang kali sebab respon mula2 yang diterima bunyi mengecewakan..

" alaaa, tanak g school"

Kemudian disambung dengan penceritaan sequence of events..

"Esok Hanis Hanna school.
Malam ni tidur awal, Esok bangun awal, mandi, makan, pastu daddy anta g school, okeh ?"

So far ni memang cara untuk brainwash paling efektif. Hahaha~



Sebelum tidur nanti tanya siap2 diorang Nak makan apa untuk sarapan. Kalau diorang request benda yang takde , kena pandai2 la taichi menu lain yang ada. Yang penting mesti kenyang sebelum pergi school. Kalo takde idea sgt nak buat breakfast, bancuh je Mealshakes yang penuh nutrisi & mengenyangkan. Eh, yang penting, sedappp ๐Ÿ˜‹

Bila perut kenyang baru la senang nak fokus kat sekolah.

Buat kawan-kawan yang masih dijalanan. Hati-hati ye . Tingkatkan kesabaran okeh

Selamat kembali ke rumah ๐Ÿ˜„



Nur Fadhilah Yunus ( ID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe
Read More
Previous PostOlder Posts Home