4 Tips Atasi Sunburn Yang Mesti Anda Cuba

Leave a Comment
Saya jenis kulit yang mudah terbakar atau juga disebut sebagai sunburn. Tak payah berjemur lama-lama, keluar sekejap ke kenduri pun balik tu pun muka dah nampak hitam. Entry ni saya nak share tips yang saya buat untuk atasi masalah sunburn.

Sunburn ni sebenarnya terjadi disebabkan melanin di bawah kulit yang aktif. Melanin adalah pigmen yang berwarna coklat atau agak gelap. Biasanya orang yang berkulit cerah putih melepak tu mempunyai kurang melanin berbanding kita ni yang selalu dipanggil sawo matang.

Apapun, jangan sedih tau. Sebab kita lebih special!

Orang yang berkulit cerah lebih berisiko tinggi untuk mendapat jeragat, masalah kulit dan juga kanser kulit berbanding kita yang berkulit lebih gelap. Semuanya disebabkan melanin. So kita kena bersyukur tau sebab mempunyai melanin yang aktif. Ok, senyum sikit...

Apapun, oleh kerana Malaysia mempunyai cuaca panas sepanjang tahun tak seperti di London tu, maka kita mesti lindungi kulit dari selaran matahari atau sunburn.

Mudah je sebenarnya.. follow tips simple ni untuk atasi masalah sunburn

1. Gunakan krim  Broad Spectrum Sunscreen SPF50


Krim sunblock ni kita mesti pakai setiap pagi tak kira samada kita keluar rumah ataupun tidak. Walaupun kita berada di dalam rumah, sinaran UV tetap akan sampai dan memberi kesan kepada kulit kita. Termasuklah juga jika hari mendung, kena pakai sunblock.

Terdapat 2 jenis yang boleh beri kesan kepada kulit kita, iaitu UVA dan juga UVB. UVA merosakkan sel kulit kita dan menjadikannya berkedut. Kulit jadi kering , hilang seri dan menjadi semakin kusam, pigmentasi dan jeragat juga terbentuk.

UVB pula menyebabkan melanin menjadi aktif dah terjadilah sunburn.  Jika dibiarkan tanpa sebarang perlindungan, kita berisiko untuk mendapat pelbagai masalah kulit termasuklah kanser kulit.

Oleh itu, kita mesti memilih krim sunblock jenis broad spectrum sunscreen atau perlindungan penuh .

Kesan UVA & UVB kepada kulit




Sunblock dengan SPF50 adalah pilihan yang paling sesuai bagi kita dia Malaysia kerana cuaca panas sepanjang tahun.

Bagi Muslim, kita mesti menyapu semula krim sunblock selepas solat zohor dan asar.

Saya memilih untuk menggunakan Youth Age Defense Moisturizer dengan SPF 50 yang juga mempunyai perlindungan Broad Spectrum.  UVA & UVB semua dia tapis.  

Kulit saya yang kering pun terasa lebih lembab bila menggunakan Moisturizer ni.

Sunblock SPF50
Sunblock & Moisturizer dengan SPF50






2. Kurangkan keradangan sunburn dengan Minyak Vitamin E


Apabila terjadinya sunburn, kulit akan terasa pijar dan kemerahan. Ianya boleh dikurangkan dengan menyapu minyak vitamin E. Boleh juga disapukan pada kulit yang mengelupas.

Selalunya saya akan membuat rutin sapuan vitamin E selama 3-7 hari bergantung kepada keseriusan sunburn. Rasa pijar dimuka hilang sebaik sahaja vitamin E disapu.

Tapi awas, jika anda mempunyai kulit berjerawat.. tips ini tidak sesuai untuk anda tau. Jerawat akan lebih masak nanti.

Dulu saya suka picit Vitamin E dan sapu di muka. Memang terasa sejuk sikit muka hilang pijar tu. 

Tapi sekarang dah tak buat camtu sebab dah ada pilihan yang  lebih mudah. hehe..

Saya cuma perlu sapukan Radiance C+ E yang mengandungi 20% Vitamin C ni sebelum tidur. Terus hilang jugak rasa bahang kat muka . Lagi best sebenarnya sebab muka  tak selemuih macam sapu Vitamin E dulu tu, pastu bila bangun pagi muka terasa lembut dan lembab je.. 

Radiance C&E
Untuk disapu setiap hari sebelum krim malam




Syok wooo~


The best remedy is by preventing it..

Sebaiknya jika kita tahu kita mempunyai kulit yang cepat sunburn, amat disarankan untuk elakkan dari berjemur. Tapi tu la kan, takkan nak jadi puteri lilin je.. so pakailah pakaian lengkap seluar panjang dan baju lengan panjang. Takpe kalau orang nak membawang pun, pakai je topi atau payung , dan tak dilupakan cermin mata hitam tu semua untuk diri kita. Kalau boleh berteduh, tak perlu berlama-lama di bawah sinaran matahari.

3. Ambil Vitamin yang melindungi dan membaiki sel kulit 

Vitamin C dan E diketahui amat membantu untuk mengatasi masalah sunburn. Ia jugak dapat mengurangkan kesan sunburn apabila diambil bersama. Kalau ambil salah satu sahaja, kesannya takkan sama. Mesti diambil bersama.

Ini kerana kerosakan kulit yang disebabkan oleh UV menyebabkan radikal bebas di dalam badan kita. Radikal bebas akan merosakkan sel-sel di dalam badan kita termasuklah sel kulit. Antioksidan memainkan peranan penting untuk meneutralkan semula radikal bebas dari ia membuat lebih banyak kerosakan kepada sel.

Vitamin C & E adalah antioksidan yang sangat baik dan sangat sesuai diamalkan setiap hari untuk melindungi dan membaiki sel kulit. Barulah kulit jadi sihat dan berseri.

Bukan je kulit makin cerah, parut jerawat pun hilang


Vitamin C Organik
Vitamin C Organik dan Semulajadi


Banyak manfaat Vitamin E



4. Minum banyak air

Kalau kita kurang minum air, kulit akan jadi lebih kering. So  banyakkan minum air masak, untuk membantu melembabkan kulit sekaligus mempercepatkan proses self healing. Proses penggantian sel kulit mati dengan sel kulit yang sihat lebih mudah berlaku. 

Hilang segala kulit yang kusam dan gelap, kulit akan jadi lebih cerah dan glowing. 

Banyak mana nak minum? 
6-8 gelas sehari sudah memadai. Air masak tau, bukannya air manis. 

Senang je kan? Saya sendiri dah buat tips ni tau. Memang terbukti berkesan. Walaupun 3 jam berjemur masa sukan tadika anak baru-baru ni, sikit pun tak sunburn.. hihi

Cuba ye.. semoga kita tidak lagi dibelenggu kerisauan bila sunburn.

Jangan lupa share entry ini kepada  rakan-rakan jika anda merasakan ianya bermanfaat. 

Terima kasih kerana sudi membaca.

Sebarang persoalan boleh whatssap saya di link berikut.
http://Fadhyunus.wasap.my/

Fadh Yunus ( SID: 889805)
Call / Whatsapp : 0195537657 
FB : Nur Fadhilah
IG: by_fadhilah 
FB Page : Vitamagic Shoppe






Read More

Produk Organik Bayi Sesuai Untuk Kulit Si Manja Pilihan Ibu

Leave a Comment
Kulit bayi yang lembut dan sensitif memerlukan penjagaan yang teliti. Sebaiknya ibu bapa perlu mengelakkan segala jenis chemical yang boleh memberi kesan kepada kulit bayi.
Sebab itu Shaklee Baby diformulasi khusus untuk kulit bayi yang sensitif dan lembut tanpa sebarang bahan kimia yang mungkin memberi kesan kepada bayi.

Diperbuat dari bahan semulajadi dan ORGANIK

Rangkaian produk Shaklee Baby telah diuji secara klinikal dan terbukti amat lembut dan sesuai digunakan oleh bayi termasuk yang berkulit sensitif.

Ianya diformulasi secara khusus dan tidak mengandungi Paraben, SLS, Formaldehid, Phthalates, 1,4-dioxan dan sebarang perwarna dan pewangi sintetik. Bahan-bahan ini walaupun masih diragui kesannya kepada kita, namun Shaklee memilih langkah selamat untuk terus menghindarinya.

Boleh guna tanpa was-was..

mandian organik bayi terbaik
Bebas dari bahan kimia yang biasa terdapat di dalam produk mandian dll


Kelebihan Shaklee Baby

  • Mempunyai pH yang seimbang - sesuai untuk semua jenis kulit
  • Tidak menimbulkan alahan 
  • Telah diuji secara klinikal
  • Mengandungi bahan semulajadi dan organik
  • Telah diuji oleh pakar Pediatrik
  • Tidak mengandungi sebarang bahan kimia yang mungkin memudaratkan 

3 Produk Di Dalam Set Shaklee Baby


Gentle Wash

Mandian bayi top-to-toe yang mempunyai haruman lembut yang menenangkan. Disukai bukan sahaja oleh ibu  dan bayi malah kanak-kanak juga.

Formulasi yang tidak memedihkan mata dan sangat lembut pada kulit. Juga sesuai digunakan oleh bayi atau sesiapa yang berkulit sensitif dan mempunyai eczema.

shaklee baby
Mandian Bayi Organik terbaik untuk kulit simanja



Soothing Lotion

Losyen pelembab ini dapat mengembalikan nutrien pada kulit serta memberi kesan kelembapan yang optimum. Ianya tidak menimbulkan alahan dan sesuai disapu keseluruh badan bayi selepas mandi.

Losyen yang mudah  menyerap dan tidak melekit dan mempunyai bau yang sangat lembut dan segar. 

organic baby lotion
Losyen bayi yang melembabkan , kulit terasa lembut



Massage Oil

Minyak urut yang sangat special kerana mengandungi campuran minyak pati "essential oil" asli yang memberi kesan yang menenangkan. 

Kulit terasa lembut dan lembab selepas sapuan minyak urut bayi.

organic baby massage oil
Minyak urut bayi organik, sesuai untuk mengatasi masalah kembung dll

Testimoni Pengguna Shaklee Baby

Ramai yang telah menggunakan Shaklee Baby dan kesemua mereka memberikan feedback yang sangat baik. Jom tengok apa kata mereka selepas menggunakan produk shaklee baby..

kulit tak rasa berminyak dan berpeluh, bau yang wangi


shaklee baby
Mood anak lebih baik diwaktu pagi


shaklee baby
Bayi lebih tenang, mudah tidur. Ruam cepat hilang


shaklee baby
Kandungan yang pekat, Bau yang fresh, lotion yang mudah menyerap


 shaklee baby
Anak-anak gembira, tidur lebih lena


shaklee baby
LOtion yang pekat, tak perlu guna banyak. tak risau cepat habis


shaklee baby
Rasa smooth, bau wangi yang natural. Bayi selesa & tidur nyenyak

Seriously saya sendiri teruja untuk mencuba Shaklee Baby setelah membaca feedback ibu-ibu yang gembira. Ternyata ia adalah pilihan yang tepat kerana anak-anak saya juga merasai menyukai Shaklee baby.

Sebenarnya  saya sendiri juga menggunakan mandian Shaklee Baby kerana mempunyai masalah eczema. Mandian lain semuanya tidak sesuai dan menyebabkan keradangan menjadi lebih teruk. Saya sering memilih untuk tidak menggunakan shower cream. Namun sejak adanya Shaklee Baby, saya tak perlu risau lagi.

Jom!
Order Shaklee Baby anda sekarang.

Hubungi saya segera!
Tak perlu save nombor saya, hanya klik link ini untuk whatsapp 

http://Fadhyunus.wasap.my/

Fadh Yunus ( SID: 889805)
Call / Whatsapp : 0195537657 
FB : Nur Fadhilah
IG: by_fadhilah 
FB Page : Vitamagic Shoppe



Read More

Adakah Suplemen Shaklee Merosakkan Buah Pinggang & Hati?

Leave a Comment
Saya adalah seorang pengamal suplemen selama 6 TAHUN, bukan 6 bulan atau 6 hari. Entry ini adalah tentang keputusan blood test atau boleh juga disebut sebagai pemeriksaan kesihatan untuk mengetahui tahap kesihatan secara am dan adakah suplemen merosakkan buah pinggang dan hati saya?

Suplemen SHAKLEE merosakkan buah pinggang ke?


Sebelum kenal Shaklee , ada jugak makan suplemen yang dibeli di farmasi tapi tak konsisten. Cuma sejak makan Shaklee , saya konsisten. Dan tak campur langsung suplemen brand lain. 

Bermula dengan Set Penyusuan , kemudian Set Hamil, set pantang , set cantik , cuba pulak antioksidan, set detox , collagen, energy booster. Boleh kira hampir semua saya dah makan. 

Tapi saya tak telan semua sekaligus, yang basic saya ambil setiap hari , yang lain-lain tu ikut keperluan semasa.

Macam ni dah nak puasa, saya fokus untuk set berpuasa dan energy booster & set cantik ( persediaan nak raya kannn ๐Ÿ˜)

Walaupun Shaklee dah bagi jaminan suplemen2 ni Selamat diambil untuk jangka masa panjang, tapi kita ni sedikit sebanyak risau jugak kan bila Dr Pakar dok cerita ambil suplemen boleh rosak hati dan buah pinggang.

So hari ni dah dapat BUKTI yang sahih, bukan sekadar cerita dongeng. 

Saya kongsi dengan anda semua keputusan menyeluruh pemeriksaan kesihatan saya. 

Pertama sekali, kita tengok dulu keadaan darah secara general di bahagian Haematology.. Bilangan sel darah merah dan darah putih saya normal. Walaubagaimanapun, bacaan ESR &  Eosinophils sedikit tinggi kerana saya sedang mempunyai masalah alergik dan eczema. 

Gula di dalam darah juga normal. Tiada apa yang perlu dirisaukan.

Mukasurat pertama report


 Kidney Function Tests dan Liver Function Tests.

Ini adalah ujian yang paling saya nak tahu keputusannya. Dapat je fail keputusan ni, saya memang terus cari bahagian ni .

Alhamdulillah semuanya berada dalam julat yang normal. Suplemen yang saya amalkan selama 6 tahun ni tidak merosakkan buah pinggang dan hati saya. 

blood test pengamal shaklee
Result yang ditunggu-tunggu. Alhamdulillah semua ok



Kolesterol LDL tu tinggi sikit bukan salah suplemen tapi salah diri sendiri sebab lifestyle yang kurang aktif sejak kebelakangan ni. Biochemist yang saya jumpa tu, ada sarankan untuk tingkatkan pengambilan Omega 3. Insyaallah saya cuba ikut.

Sebenarnya lifestyle saya banyak berubah sejak makan suplemen. Dulu tak kisah bab buah organik ke buah GMO semua telan yang penting sedap. Ayam yang super gemuk kat kedai mamak pun saya takut nak makan tau. Tak percaya, tanya incik laki ku.

Dulu tak kisah bab chemical dalam skincare, syampu, sabun mandi, ubat gigi , losyen dan segala yang lain. Sekarang ni, sabun basuh pinggan pun saya kisah. Sampaikan pewangi dalam kereta pun tak pakai dah ๐Ÿ˜‚. 

Ok la, sambung bab lifestyle ni entry lain.

Dan dimuka surat terakhir report adalah ujian untuk Tumour Markers, Thryroid , Serology ( tak ingat apa benda ni) dan ujian Air Kencing
Alhamdulillah saya sihat, boleh teruskan makan Shaklee



Thyroid Screen

Saya tak puas hati kenapa bacaan agak tinggi ( lebih dari median) walaupun masih dalam julat yang selamat.

Rupanya ia banyak dipengaruhi oleh stress.

Menurut Biochemist yang saya jumpa tu,  golongan yang ramai mendapat penyakit hyperthyroid ni adalah surirumah dan cikgu.

Sebab dua golongan ni la yang sering menghadapi stress yang dasyat. 

Fuhhh!

Tarik nafas, hembus ~

Chill bebeh...

Last but not least, Ujian Air Kencing

Takde apa unsur pelik cumanya , saya nak beri peringatan sedikit ..

JaNGAN CAMPUR AIR PAIP DALAM AiR KENCING

Walau macam mana kuning sekalipun air kencing tu, jangan sekali-kali buat tau!

Mesin sekarang ni canggih, dia boleh detect kalau air kencing tu bercampur air paip . Dari bacaan SP Gravity tu pun dah detect tau.

Kalau korang ingat warnanya dah pudar , korang akan dapat result yang bagus,  ternyata ianya salah.

Tak percaya? 

Cuba la buat dan most probably korang akan kena repeat test tu ๐Ÿ˜‚

Jangan campur air naaaa!


So kesimpulannya kat sini, suplemen Shaklee tidak menyebabkan kerosakan buah pinggang dan hati.

Suplemen yang lain-lain tu saya tak tau la, sebab saya memang tak ambil brand lain . Even makanan sunnah pun saya ambil yang pure dalam keadaan asal. Bukan yang dah di campur-campur macam kismis + kurma + madu + susu kambing + air zamzam + habbatussauda dan macam-macam lagi. 

Cumanya nak bagi tau, kalau nak makan suplemen , pilih suplemen yang dijamin selamat. Sebaiknya biarlah suplemen dari company yang sejak dulu memang menghasilkan suplemen seperti Shaklee.

Dan anda amat digalakkan untuk membuat pemeriksaan kesihatan secara berkala sekurang-kurangnya 2 tahun sekali. Kalau dapat buat setiap tahun lagi bagus. Seriously, tak mahal pun, pemeriksaan asas ni cuma RM100 (harga promo)  di Pathlab. Cari je kat FB, mesti jumpa.

Nak dapatkan Shaklee, boleh pm atau call je saya tau ☺️
Insyaallah saya akan bagi panduan tentang suplemen Shaklee yang sesuai untuk anda.

Hubungi saya segera!

http://Fadhyunus.wasap.my/

Fadh Yunus ( SID: 889805)
Call / Whatsapp : 0195537657 
FB : Nur Fadhilah
IG: by_fadhilah 
FB Page : Vitamagic Shoppe 




Read More

Jeragat Makcik Berusia 62 Tahun Pudar Tak Sampai Sebulan

Leave a Comment


Jeragat adalah masalah biasa yang kita lihat pada ibu ibu, makcik, jiran dan saudara mara kita yang berusia.Mak saya sendiri, tak pernah kisah pun tentang skincare apatah lagi nak calit sunblock di muka. Bila dah makin berusia, lagi la mereka rasa ianya tak penting. 

Sinaran matahari menjadi salah satu penyebab jeragat yang biasa dikalangan wanita Asia.

Sinaran matahari menjadi salah satu penyebab jeragat yang biasa dikalangan wanita Asia.

Semakin kita berumur, makin banyak nutrisi dalam badan yg hilang. Perubahan hormon pula menggalakkan lagi pembentukan jeragat di muka.

Sebab itu agak jarang2 berlaku skincare boleh jadi begitu berkesan kepada orang yg sudah berusia, terutamanya bagi yang jarang atau tidak pernah menggunakan skincare secara konsisten seperti artis-artis..

Walaupun begitu, makcik ni masih mendapat kesan yang sangat mengagumkan. 


Makcik guna apa untuk hilangkan jeragat?

Hanya menggunakan Youth Repair & Intensive Set selama 21 hari, wajah beliau kini kelihatan sangat berbeza. 




Jeragat makin pudar, kulit kusam nampak lebih cerah berseri, garis kedut di dahi dan pipi juga semakin halus. 

Anak-anak makcik terkejut tengok ibu mereka kelihatan 10 tahun lebih muda.

So, kalau makcik yang berusia 62 tahun pun boleh dapat YOUTH Effect, logiknya lagi muda lagi lah nampak kesan kan? 





Puan Amliza berusia 41 tahun, mempunyai masalah kulit kering dan sensitif.

Selepas menggunakan Youth selama 23 hari, pigmentasi dan jeragat semakin pudar walaupun belum hilang sepenuhnya.

Kulit beliau juga kelihatan lebih lembab dan berseri.



Puan Riza, berusia 35tahun juga mempunyai masalah pigmentasi dan jeragat.

Selepas 30 hari , amat jelas perbezaan yang terlihat di bahagian bawah mata beliau.



Dengan Youth yang bebas dari 1500 jenis bahan kimia dan 100% berasaskan tumbuh-tumbuhan, ia tetap berkesan membaiki kerosakan kulit seperti jeragat.

Anda kini tak perlu lagi memilih ubat hormon, krim penghakis yang merosakkan kulit kerana keberkesanan Youth telah terbukti secara klinikal dan selamat digunakan.

Jom dapatkan Set Youth hari ini untuk mengatasi masalah jeragat anda!

Klik link ini untuk konsultasi lanjut, temujanji analisa kulit ataupun order Youth.

http://Fadhyunus.wasap.my/

Ada jeragat, ingat YOUTH!

Hubungi saya segera

Nur Fadhilah Yunus ( SID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
IG: by_fadhilah 
FB Page : Vitamagic Shoppe 
Read More

8 Kelebihan Mendaftar Keahlian Shaklee Yang Anda Mesti Tahu

Leave a Comment
Berbaloi ke daftar keahlian Shaklee? Mungkin anda mempunyai persoalan seperti ini apabila disarankan untuk menjadi ahli Shaklee. 

Jom baca lebih lanjut untuk mengetahui kelebihan menjadi ahli Shaklee.


Jaminan Harga Terendah Di Pasaran

Ada yang merasakan bahawa keahlian Shaklee adalah hanya untuk mereka yang mahu berbisnes sahaja. Namun sebenarnya ramai yang memilih untuk mendaftar keahlian Shaklee kerana mereka mahukan penjimatan apabila membeli vitamin untuk kegunaan sendiri dan ahli keluarga.

Kenapa bayar lebih jika boleh dapatkan vitamin dengan harga yang paling murah?

Bonus @ Cash Back Setiap Bulan Untuk Semua Ahli

 Setiap ahli yang mendaftar layak untuk mendapat bonus setiap bulan apabila membuat pembelian sekurang-kurangnya 150UV iaitu bersamaan dengan RM500++.

 

Lebih banyak pembelian, lebih besar % bonus yang diterima. Bermula dari RM23 sehingga infiniti. Sebab itu ramai yang memilih untuk menjadikan Shaklee sebagai bisnes part time dan full time.

Lebih Penjimatan Untuk Produk Promosi

Setiap bulan Shaklee akan membuat promosi untuk produk tertentu. Contohnya diskaun 5% untuk pembelian 2 botol vitamin, atau Beli 7 botol Vivix dengan harga 6 botol, atau promosi Belian dengan Belian ( PWP) untuk Set Kecantikan Kulit dan sebagainya.

 

Promosi sebegini seharusnya tidak boleh dilepaskan kerana tawaran harga memang sangat menarik. Ada ketikanya sehingga produk tersebut Out of Stock walaupun baru 1 minggu . Maknanya memang hot product la tu. 

Maklumat tentang promosi bulanan ada dipaparkan di dalam laman portal ahli.

Akses Eksklusif 24 Jam Ke Laman Portal Ahli

 Setiap ahli akan mendapat akses ke laman shaklee2u.com.my menggunakan ID & password yang diberikan oleh Shaklee semasa pendaftaran.  Segala maklumat tentang produk, latest update, promosi, jadual aktiviti bulanan, notis  dan sebagainya terdapat di dalam laman ini.

 

Ahli juga boleh membuat pembelian produk secara online pada bila-bila masa di mana jua. Produk yang di order kebiasaanya akan dihantar dalam masa 1-2 hari hari bekerja tertakluk kepada availability syarikat penghantaran ( GDeX atau Citylink). Pembelian secara panggilan telefon ke HQ juga adalah pilihan yang mudah.

 

Bagi yang mahu mendapatkan stok vitamin dengan lebih cepat, boleh walk in ke mana-mana 7 branch Shaklee di seluruh Malaysia atau boleh dapatkan dari upline sendiri jika berdekatan.

 Stok Yang Diyakini Original &  Baru

Tak perlu risau membeli vitamin fake atau expired jika membeli terus dari Shaklee. Shaklee tidak menjamin keaslian produk yang dijual di laman shopping lain seperti Shopee atau Lazada dan sebagainya.

Konsultasi Eksklusif  & Percuma Dengan Nutritionist 

Setiap ahli yang berdaftar boleh membuat temujanji untuk berjumpa Nutrionist bagi mendapatkan nasihat pemakanan atau panduan pengambilan suplemen untuk masalah kesihatan bagi seluruh ahli keluarga.

Konsultasi adalah percuma.

Jemputan ke Majlis & Seminar Kesihatan Oleh Doktor Pakar 

Dari masa ke masa, Shaklee akan menganjurkan Seminar Kesihatan dengan menjemput Doktor Pakar dari Hospital berdekatan untuk memberi taklimat . Jemputan akan dihantar melalui email , SMS ataupun notis di dalam laman portal.

Pemeriksaan Kesihatan Percuma

Ahli boleh membuat pemeriksaan kesihatan seperti Body Analysis, pemeriksaan tekanan darah, pemeriksaan kadar gula di dalam darah, pemeriksaan  Ketumpatan Tulang untuk mengetahui risiko osteoporosis dan juga analisa kulit untuk mengetahui keadaan kulit yang sukar dipastikan dengan pandangan kasar.

 

Jom daftar keahlian Shaklee!


Untuk mengetahui lebih lanjut tentang keahlian Shaklee dan peluang menjana pendapatan bersama Shaklee, hubungi saya dengan segera.

Pendaftaran keahlian Shaklee hanya serendah RM79.50 termasuk penghantaran kit keahlian terus ke rumah anda.

Nak dapat keahlian percuma pun boleh!

Hubungi saya segera

Nur Fadhilah Yunus ( SID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
IG: by_fadhilah 
FB Page : Vitamagic Shoppe


Read More

Parut Di Wajah Lelaki Ini Pudar Selepas 25 Hari

Leave a Comment
Master Naquib , 40an mempunyai masalah scar yang agak dalam di pipi.




Seperti kebanyakan lelaki, beliau pada mulanya tak hairan pun nak mencuba YOUTH kerana beliau rasa wanita je yang perlukan skincare .

Tapi cuba tengok apa kesan selepas 25 hari menggunakan YOUTH?

Parut di muka beliau dah semakin PUDAR!

Kami yang kat dalam hall hari tu, semua kagum tengok result ni tau.

Ternganga wehhh ๐Ÿ˜ฑ

Walaupun sebelum ini, beliau adalah pengamal tegar collagen.. 

Namun bila menggunakan YOUTH, kesannya amat ketara.

Master Naquib sendiri pun perasan yang kulit dia lebih cerah. 

Beliau siap nasihatkan para suami untuk sama-sama menggunakan YOUTH supaya tak nampak berusia disamping isteri yang nampak lebih muda jelita. 

So, apa lagi uols?

Takkan nak tengok je?
Mesti kena guna YOUTH jugak tau!

 

#testimoniYouthShaklee


Read More

Sijil Halal Shaklee 2018

Leave a Comment
Sijil Halal Shaklee dikeluarkan oleh Islamic Services of America secara tahunan.

 

Kenapa bukan HALAL Jakim?

Jika anda tertanya-tanya begitu, ianya kerana produk Shaklee dihasilkan di US bukan Malaysia.

Namun anda tidak perlu risau kerana JAKIM mengiktiraf sijil yang dikeluarkan oleh ISA.

Islamic Services of America adalah badan Islam yang mengeluarkan sijil halal di US.Sijil Halal yang dikeluarkan oleh ISA diiktiraf oleh lebih 70 negara di seluruh dunia.

Jadi bagi Muslim, anda tidak perlu was-was untuk menggunakan produk Shaklee di Malaysia kerana hanya yang diiktiraf Halal dijual di pasaran Malaysia.


Nak dapatkan konsultasi lanjut?

Hubungi saya hari ni ye ๐Ÿ˜Š
Insyaallah saya sedia membantu anda


Nur Fadhilah Yunus ( SID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
IG: by_fadhilah 
FB Page : Vitamagic Shoppe
Read More

Adakah anda termasuk dalam 10 Golongan Yang Perlukan Omega 3?

Leave a Comment

Ramai yang bertanya, kenapa Omega 3 selalu disarankan dan ada dalam pelbagai set kesihatan? So dalam entry kali ini, saya akan kongsikan serba sedikit tentang 10 golongan yang memerlukan Omega 3 atau secara spesifiknya Omegaguard.

1) Anda yang sedang berusaha untuk kurus. Sebabnya?

  • Omega3 sangat efektif  sebagai pemecah lemak. Ia juga mencetuskan hormon leptin yang membuatkan kita rasa kenyang. Jadinya, sekaligus mengurangkan keinginan kita untuk makan.

2) Penghidap kanser

  • Sifatnya sebagai anti keradangan sangat diperlukan bagi penghidap kanser dan juga membantu mengelakkan pertumbuhan sel kanser.

3) Pesakit jantung dan darah tinggi

  • Oleh kerana ianya boleh bertindak sebagai pemecah lemak, ia mampu untuk mengurangkan pemendapan lemak di saluran darah yang sering menjadi punca sakit jantung dan darah tinggi.

4) Ekzema, resdung & alergik

  • Menurut kajian, masalah alergik, resdung dan ekzema dapat dicegah dan diatasi dengan pengambilan Omega 3


5) Pesakit Gout

  • Kandungan omega 3 yang bertindak sebagai anti-keradangan membantu mengurangkan radang sendi dan sekaligus mengelakkan sendi dari bengkak yang biasa dialami oleh pesakit gout.


6) Sakit sendi

  • Sakit sendi terjadi disebabkan oleh keradangan di bahagian tersebut.  Omega 3 sangat membantu untuk mengurangkan keradangan di sendi.



7) Asma & lelah 

  • Omega 3 mengurangkan keradangan di saluran pernafasan dan paru-paru, maka ia dapat mengurangkan risiko mendapat serangan asma bagi dewasa dan kanak-kanak.


8) Batuk berkahak dan selesema


  • Pengambilan minyak ikan semasa batuk dan selesema dapat membantu untuk mencairkan kahak agar dapat dibuang dengan baik. Ianya sangat penting bagi mengelakkan kahak terkumpul di paru-paru.


9) Migraine, kebas kaki dan tangan 

  • Apabila pengaliran darah tidak lancar, kita mudah mendapat sakit kepala serta kebas kaki dan tangan . Omegaguard sangat efektif membantu untuk menggalakkan pengaliran yang lancar ke seluruh anggota badan.





10) Pelajar atau pekerja yang mahu meningkatkan daya tumpuan & fokus.

  •  Kandungan EPA & DHA di dalam Omegaguard yang tinggi cukup membantu untuk kita meningkatkan daya fikir dan menggalakkan sel-sel otak berhubung dengan baik.



Jika ada tergolong dalam 10 golongan ini, anda patut mendapatkan Omegaguard hari ini juga

Hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi lanjut dan cadangan paling sesuai untuk anda.


Nur Fadhilah Yunus ( SID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
IG: by_fadhilah 
FB Page : Vitamagic Shoppe
Read More
Previous PostOlder Posts Home