Raya Dulu vs Raya Sekarang

Leave a Comment
Raya dulu vs Raya sekarang

Teringat lagi masa raya dulu..

Ikut Mak & famili konvoi ke rumah saudara mara.Ada setengah tu tak kenal pun, Mak je la kenal. Takde istilah tinggal kat rumah tengok tv je or layan FB ๐Ÿ˜

Bila kat rumah opah, pergi round rumah2 jiran kutip duit raya . Hahaha.
Bila tuan rumah tu tanya anak siapa ni?
Jawapan paling senang...
"Cucu haji Meor.. ๐Ÿ˜…"




Raya sekarang ni, jauh sikit la merantau.
Ikut giliran samada beraya rumah Mak ataupun mertua.
Takleh nak sendu2 sangat sebab Raya ke3 mesti akan merentas negeri balik ke rumah Mak/mertua pulak.

Kalau dulu tadah je mintak duit raya, sekarang kena la menghulur pulak. ๐Ÿ˜Š

Kalau dulu preparation tu baju, kasut & tudung sendiri je.. Sekarang vitamin untuk anak2 & suami pun kena fikir. Imun kanak2 ni rendah, bila berjumpa dengan ramai orang kena la kita berjaga2 kan. Takkan nak berkurung dalam bilik jer. Ye dakk?

Dulu main belasah je nak makan & minum suka hati sampai buntat. Sekarang ni beringat dah sikit. Bila dah rumah ke 3 tu, husband hulur air masak je tanak bagi dah wife Dia minum air manis banyak2. ๐Ÿ˜

Paling nostalgic, dulu dok menunggu je posmen hantar kad Raya sekarang semua pakat hantar kat whatsapp je. Tu pun Ade yang main forward je ayat best dari member lain kannnn ๐Ÿ˜‚

Hahaha.



Nur Fadhilah Yunus ( ID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comments:

Post a Comment