Saturday, November 4, 2017

Senaman Kempiskan Perut untuk Ibu Lepas Bersalin

Masalah perut buncit selepas bersalin di kalangan ibu agak biasa kita lihat. Bukan taknak dapatkan body anak dara yang selim, namun pelbagai cabaran dilalui semasa berpantang dan kadar metabolism badan yang makin menurun menyukarkan lagi untuk menghilangkan perut buncit.

Bila dah beranak kecil, nak ke gim atau sertai aktiviti senaman diluar mungkin agak sukar terutamanya bagi suri rumah yang 24jam tidak berpisah dengan anak.

So, apa kata cuba senaman ringkas untuk perut buncit yang sesuai dibuat dirumah tanpa perlu berjauhan dengan anak .

 


Senaman sebegini tidak perlukan masa yang lama dan pakaian sukan pun, pakai baju kita duduk di rumah pun ok.. tapi jangan la pakai baju kelawar pulak ye. Ada yang terkoyak pulak nanti .. hehe



Jika rasa sangat sibuk uruskan rumah, cuba ambil masa 5-10 minit selepas bangun pagi ataupun sebelum tidur. 

 


Ataupun, jika anda sukakan yang lebih thrills.. boleh juga ikut senaman atau aerobics di YouTube atau di TV. Ada banyak video senaman yang mudah diikuti .

 


Sebaiknya, senaman perlu dilakukan setiap hari atau sekurang-kurangnya 3kali seminggu. Kurang dari tu? Maybe tak kan dapat la result yang kita impikan..

Jika konsisten, dalam masa 3 bulan pun dah boleh nampak dan rasa badan lebih fit dan perut yang lebih kempis.

Bantu Pembakaran Lemak dengan Lecithin

Untuk menggalakkan lagi pembakaran lemak, boleh juga mengambil Lecithin sebelum bersenam. Lecithin berfungsi sebagai pengemulsi lemak. Ia menguraikan lemak kepada molekul yang kecil agar mudah dibuang.

Kandungan kolina di dalam Lecithin adalah rahsia keberkesanan lecithin dalam menguraikan lemak dan membakar kalori secara efisyen.

Maka, bila ditambah Lecithin di dalam diet harian , usaha kita untuk mendapatkan perut yang kempis akan lebih cepat.

Keistimewaan Lecithin 
Shaklee Lecithin diperbuat menggunakan sumber semula jadi daripada kacang soya.

 


Tingkatkan Metabolism dengan Cinch Tea

Apabila usia kita menginjak ke 30an, kadar metabolisme badan kita semakin menurun. Penurunan kadar metabolisme bererti tenaga kita juga makin berkurang berbanding semasa usia kita 20 tahun. Ia juga bermaksud pembakaran kalori seharian kita semakin berkurang.

Oleh itu, bagi meningkatkan lagi metabolism tubuh yang semakin menurun dan bagi meningkatkan tenaga seharian, amat digalakkan untuk mengambil Cinch tea yang merupakan campuran eksklusif teh hijau, putih dan merah, serta taurina  agar kita sentiasa segar dan cergas. 

Setiap jenis teh ini mempunyai banyak manfaat kepada kesihatan kita selain ianya yang juga antioksidan yang baik.

 


Cinch Tea sangat sedap dinikmati pada bila-bila masa, panas atau sejuk.

 

Keistimewaan Cinch Tea
Mengandungi taurina, ia dikaji secara meluas untuk meningkatkan kepekaan dan tenaga.
Pek mudah untuk satu hidangan.
Bebas gluten, tanpa tambahan pengawet, pewarna atau perasa tiruan.


Tips tambahan :
Ambil Lecithin sebelum anda memulakan aktiviti senaman atau sebelum melakukan aktiviti fizikal. Anda pasti akan bermandi peluh yang lebih banyak dari biasa. 

Jom! Mulakan rutin senaman untuk mendapatkan perut kempis seperti anak dara hari ini juga.

Dan segera dapatkan Lecithin dan Cinch Tea bagi membantu anda untuk kurus dengan lebih cepat . Hubungi saya sekarang ye.

Nur Fadhilah Yunus ( SID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
IG: by_fadhilah 
FB Page : Vitamagic Shoppe

About Fadh Yunus

Pellentesque penatibus, sed rutrum viverra quisque pede, mauris commodo sodales enim porttitor. Magna convallis mi mollis, neque nostra mi vel volutpat lacinia, vitae blandit est, bibendum vel ut. Congue ultricies, libero velit amet magna erat. Orci in, eleifend venenatis lacus.

You Might Also Like

0 comments:

Post a Comment