Quota Mobile Internet Habis? Usah risau, Ada lagi 1GB percuma

6 comments
Assalamualaikum wbt.

Saya kira ramai sekarang yang tak boleh hidup tanpa internet. Email, Whatsapp, FB, Telegram , Waze dan segala macam lg aktiviti dan keperluan internet 24jam.

Apa jadi bila quota internet yang kita langgan utk bulan itu habis dalam masa seminggu? Bole hangen satu badan kan? Huhu

Utk pakej saya , Ada 3 GB utk digunakan dlm masa sebulan. Sepatutnya ia adalah lebih dari cukup. 

Tetapi...
Disebabkan anak bertuah yang main YouTube sepanjang dalam perjalanan KL -Ipoh dan semasa di rumah opah pun meneruskan aktiviti sama, berSkype pulak dgn mr Hubby di Jepun masa raya tu ,maka habislah 3GB tersebut.

Saya plak memang seperti org lain, nak ada internet 24jam.

Dah lepas seharian moody internet takde, baru dpt ilham nak call celcom.
Tanya ape pakej boleh subscribe lagi sbb saya memang dah subscribe pakej 38 sebulan. Takkan bila dah abes nak kena pay per use. Boleh bankrupt kalo gitu kan?

Mujur ia adalah tindakan terbaik.
Mudah sangat rupanya. Macam mana la saya boleh terlupa yang adanya 1GB tambahan percuma. Tak pernah guna pun selama ni.


Memang pernah dpt SMS sblm ni bagi tau cara utk dapatkan additional volume tapi takut nak percaya sebab takut tu spam. So bila dah call Celcom baru la yakin.

Caranya seperti dalam gambar di atas.

SMS BROADBAND VOL dan hantar ke 22188.

Lepas tu pilih volume yang dikehendaki.
Sebabkan Ada 1GB free, kita pilih la yang tu kan.

Jadinya saya perlu berjimat la 1 GB ini sehingga 24 hari bulan ni.

Sebagai langkah berjaga-jaga, YouTube perlu di delete buat sementara waktu.

 

So, membantu tak? Hihi
Untuk WAHM yang selalu on the go macam saya mesti tak keruan bila internet takde kan? 

Tips ni hanya untuk pengguna Celcom, jika anda menggunakan telco lain mungkin anda bole check dengan customer service. 

Moga membantu ye~

Love,
Mamamyra ( mode keibuan is ON)
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

6 comments:

  1. eh kenapa ai kena beli extra data ni 1G rm15. tak aci tak aci

    ReplyDelete
  2. sy pengguna celcom, selalu jg dpt sms tp tak pernah endah pun..bila baca entry perlu juga ambik take note..thanks 4 sharing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila dah terpaksa guna baru la menggagau carik! hihi

      Delete
  3. wah..x penah dpt pun sms camni...nak jgk...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mel, kalo tak x dpt pun bole je check tp cuma applicable bila quota dah abes rasanya

      Delete