Menu Sarapan Gojes

2 comments
Bagi yang pernah minum Collagen dari Shaklee, tentu anda tahu bagaimana rasanya. Ada yang tiada masalah untuk minum, namun ada yang tak sanggup menelannya. Ianya rasa sedikit hanyir kerana diambil dari sisik Ikan Merah berketahanan tinggi yang premium.

Ye lah, Shaklee Collagen tidak mengandungi sebarang perisa tambahan yang membuatkannya rasa sedap.

Jadi, bagaimana cara hendak mendapatkan khasiat 4000mg kolagen yang terkandung dalam 1 sachet tu?

Mudah sangat!

Jom saya kongsikan beberapa cara mudah penyediaan collagen powder.

Kolagen amat digalakkan untuk diambil sewaktu pagi, ketika perut kosong bagi mengoptimumkan penyerapannya. Oleh itu, saya mencadangkan agar ia diambil sebagai sarapan penuh khasiat dan mengenyangkan.

Menu 1

1 sachet Shaklee Collagen Powder
Segelas Yogurt drink Strawberri
2 sudu besar Energizing Soy Protein

Menu 2 

1 sachet Shaklee Collagen Powder
1 sudu Meal Shakes
1 sudu besar Energizing Soy Protein


Cara Penyediaan

Campurkan ketiga-tiga bahan ( menu 1 atau 2)  ke dalam shaker dan goncangkan beberapa ketika sehingga ia larut.
Sedia untuk diminum.

Kenapa Meal Shakes dan Yogurt Drink?

Meal Shakes mempunyai rasa Vanilla yang sedap yang dapat mengurangkan rasa hanyir kolagen.

Yogurt drink juga mempunyai rasa yang agak kuat, jadi anda tidak akan dapat rasa langsung hanyir tersebut.

Bagaimana? Anda bersedia untuk sarapan untuk cantik dan sihat ini? Ini ada menu yang saya sendiri telah cuba dan sangat sukakan rasanya. Mungkin nanti saya akan cuba dengan menu lain dan ceritakan di sini.

Bolehlah borong Shaklee Collagen Powder yang sedang promo sekarang!

Hubungi saya ye, untuk menikmati Sarapan Enak bersama Collagen.

-Ilah-
0195537657




Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

2 comments:

  1. mel suka shake kan dgn twister oren...ribena pun sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh, menarik tu Mel, boleh cuba lps ni~ hehe

      Delete