Her Wishes Came True

2 comments
Assalamualaikum wbt.

Hamper ni hadiah tempat ke-2 treasure hunt iReach  yang saya dapat hari Ahad minggu lepas.  

Tak WoW jika anda tahu apa hadiah utama okeh! Haha~

 



 
Nak tau apa hadiah utk first place?

TAARAAAA!~



Walauapapun.. 
Tahniah kepada Kak Nurul  yang bertuah dapat bawak balik iPad Mini yang jadi idaman semua peserta.

Siapa punya wishes came true?

HANIS!

Sebab apa?

Sebelum game, dia sebut-sebut nak iPad.
Elok dah habis berpenat lelah round taman botani, 
dia nampak hamper , trus cakap nak hamper!

EEkkkk!
 I geram okeh! huhu~



Mengenai soalan treasure hunt tu.. mula-mula rasa ape la mengarut soalan ni? 
Ada 20 soalan semuanya

well..memang ada jugak yang agak mengarut.
Tapi banyak yang sebenarnya straight forward. 

Contoh:
Thousand Layer Tree?

Hint :
Nama Pokok

Jawapan :

KARAS

Reason:
K : singkatan untuk KILO yang juga bawak maksud ribu
ARAS: Tingkat

Rasanya takde siapa pun dapat jawab. Hahaha.

Tu contoh soalan.. yang cabaran kena buatnya..

Teka nilai duit syiling berdasarkan gambar bahagian belakang je.


 
Maksudnya.. untuk gambar Wau ni duit 50sen.
Ada 10 gambar. 
Agak2 korang boleh dapat jawapan tepat tak?
Tanpa tengok pada duit.

Ni kira cabaran yang senang. ada lagi yang lagi mencabar minda dan kesabaran sebab kena padankan 6 tali yang berserabut di tengah padang.
Cari apa hujungnya. 
 Tu memang ku belasah aje, sebab giler serabut tali-tali tu.

Anyhow, we had a lot of fun and ukhuwah!

Selesai event di Taman Botani Penang, kami ke Mee Udang Sungai Dua!
Dan selepas itu barulah pulang ke destinasti masing-masing.

From the bottom of my heart...
Thank you PM Lyna & Zainul for the such great event!

Tahun depan boleh organize lagi ye!
Kasik hadiah Macbook Air pulak ke? wink!

Sejujurnya takkan pernah terfikir akan ada aktiviti macam ni bila pilih Shaklee sebagai bisnes.
Ye la.. selalu kalo MLM sibuk nak recruit orang and duit je.
But this is totally different.
Syok sangat dok dalam iReach!

Anda nak join iReach?
Jom bersama saya di dalam iReach yang awesome!

-Ilah-
SID: 889805
0195537657





 
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

2 comments:

  1. KARAS?? hahaha..tak terjangkau di fikiran...mcm best je...nnt kita suggest PM lyna buat kat kl la pulak kan, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn? mmg xleh diterima akal..haha.
      kalo buat kat KL sure ramai dpt join kan..

      Delete