Pengalaman Pertama Join Marathon di Twincity marathon Tanpa Pancit

4 comments
For the first time in forever.. Ahad lepas saya berlari, eh, jogging di Cyberjaya dalam Cyberjaya Putrajaya Perdana Twincity Marathon. Since ni adalah kali pertama saya join, so haruslah kategori Fun Run je. Dekat tak dekat..5 km jugak la..

Malam sebelum tu dok discuss banyak kali dengan husband, dia nak follow ke tinggal kat umah je dengan anak-anak. Akhirnya pukul 11 malam baru decide untuk dia ikut. Sebabnya tak tau pukul berapa baru selesai berlari.. First timer la katakan.. Kalau tak sebab Master Lydzar yang ajak maybe tak terjebak jugak berlari sebelum matahari terbit ni.
I am a finisher at Cyberjaya Marathon

Matahari belum keluar, lampu jalan pun tak padam lagi.. semua peserta dah bersedia di garis permulaan. Elok je sebelum horn bunyi, lampu jalan padam. haha..memang on time la kan kiranya start pukul 7 pagi. So dengan lafaz Bismillah, kita lariiiiii~ 


Di belakang garis permulaan

Sebabkan kategori Fun Run kena berkumpul pada pukul 6.45pagi untuk stretching.. Pukul 5.55 kitorang dah keluar rumah. Set alarm pukul 5 pagi, cadangnya nak keluar pukul 5.30pagi sbb nak solat kat mana-mana hentian je. Masa nak kuar umah tu tetiba dah azan, so Solat la dulu then terus gerak. Hanis pun masa tu dah ready kat stroller.  Hanna je yang kehulu kehilir mengikut mama sebab risau kena tinggal. kihkih..

Alhamdulillah sampai kat sana sebelum 6.30 pagi. Allah permudahkan kami cari parking. Dapat yang dekat betul dengan stage. Since I am breastfeeding mum, so memang sepanjang perjalanan tu dah susukan hanna kenyang-kenyang. So bila sampai tu boleh pakai kasut then bersiap untuk berlari je la.

1st timer.. Fun Run

 Sebelum keluar rumah, dah alas perut dulu dengan Shake Energy Soy Protien + Fresh Milk dan sebagai bekalan tenaga. Alhamdulillah, sehingga pukul 9pagi pun perut masih rasa ok dan takde rasa berkeroncong.

Rich Family
Sebahagian dari keluarga Rich Family

Disebabkan saya memang tahu saya cepat dehydrated, so sebelum berlari saya minum Performance Drink dan saya bawa juga bekalan air tu sepanjang berlari(jogging). Tak minum banyak pun, ade la sekadar beberapa teguk untuk 2-3kali minum. Memang pihak penganjur ada sediakan air di 2 pitstop namun menyedari kemampuan diri sendiri so saya pilih untuk minum performance drink.

Marathon tanpa cukup training?


Antara kami berlima sayalah terakhir sampai ke garisan penamat. hihi.. Nak buat camne, skali je sempat training, tu pun pusing 3 round je kat Taman Pudu Ulu dekat rumah ni. Alhamdulillah takde la semput sangat rasanya,  walaupun memang dah mandi peluh.

Saya takde la redah je lari cari nahas kan.. telan la beberapa biji vitamin sebagai energy booster dan supaya jantung dapat mengepam darah dengan baik ke seluruh badan.Actually masa training tu dah test dulu dan hasilnya memang seperti yang dijangka. So kira tested and proven la.


Shaklee Effect
I segan nak posing sorang, cneo pun sama..so berduet la kami..hihi

 Kalau medalist Olimpik pun memang amalkan Energy Booster dan Performance Drink ni takkan la saya  yang amatur ni tak ikut. Yang penting selamat dan tanpa dadah.

 InsyaAllah lepas ni boleh la teruskan hasrat untuk sertai larian di dalam event yang lain pulak.Hujung minggu ni harapnya dapat la join geng budak sekolah naik Bukit Saga. Hihi.. Broga pun tak pernah sebenarnya.


Medal Marathon Cantik
Shaklee Effect kami, Rich Family~





So, kalau anda pernah menyimpan hasrat untuk menyertai marathon ataupun memanjat bukit namun risau badan tak fit, nafas pendek, cepat penat, cepat dehydrated maka anda harus mendapatkan Energy Booster dan Perfomance Drink ni segera.  Dapatkan dari saya dan saya kongsikan tips untuk mendapatkan kesan yang maksima.


 Hubungi saya di 0195537657 untuk mendapatkan Energy Booster anda hari ini ye supaya anda dapat join marathon tanpa pancit seperti saya dan rakan-rakan yang mungkin addicted selepas ni.

Nur Fadhilah Yunus ( ID: 889805) SMS/Whatsapp : 0195537657 FB : Nur Fadhilah FB Page : Vitamagic Shoppe


Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

4 comments:

  1. wah tahniah.. siap dapat medal tuh,, boleh jugak buat kenangan dan pembakar semangat untuk join maraton yang lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..tq.. syok bila dpt medal tu, cantik plak tu.. izeyyda pon boleh join next maraton

      Delete
  2. terbaca blog akak ni..sbb ada kwn2 yg gemar betul berlari..tp depa tu laki lah..

    teringin juga nak berlari.tapi sy tertanya2

    1.boleh ka kalau lari pakai tshirt muslimah? hehe ke kena pakai tshirt yg material mcm jersey atau ada specific dress code?

    2. boleh ke taram je pakai seluar tracksuit biasa?

    (eheh mcm apa je soalan,btw seriously I really woondering to know..eheh mcm innocent ja rasa huhu~)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry lambat baca komen awak ni..

      boleh je pakai tshirt muslimah kalau yg takde provide tshirt. atau , mintak tshirt saiz besar utk disarungkan di luar tshirt muslimah tu :)

      utk seluar tu mmg pakai seluar sukan track suit biasa tu je.

      Delete