Kerja Part Time : 3 Sebab Pilih Shaklee Berbanding Uber

Leave a Comment

Government dah cadangkan orang ramai buat part time tapi tak tau nak buat yang mana. Ye la, kalau boleh nak part time yang mudah, bisnes modal kecil dan semestinya tak ganggu masa kerja.


Banyak bisnes macam- macam boleh buat.  Nak MLM, franchise, dropship atau sendirian berhad pun hado.. tapi kenapa shaklee?


Saya share 3 sebab je cukup la eh.. hehe


1. Saya dah rasa sendiri vitamin yang berkesan . Dan bila dikaji, cukup perfect menepati piawaian.. 

Disahkan halal, dibuat dari sumber semulajadi pastu KKM pun approved . Dan sepanjang shaklee ni ada kat Malaysia takde pernah lagi la mana2 produk dia kena blacklist sebab ada bahan merbahaya.  Jadinya bila sendiri dah rasa, maka terasa bertanggungjawab untuk sebarkan kebaikannya.


2. Sistem yang telus 

Seriously dia takde nak aniaya orang. Takde mengkayakan orang atas yang goyang kaki. Bonus bayar on time. Bonus dia infinity ! Kalau kita kerja, ada ceiling untuk gaji kan? Ni takde okeh! 


Dan dia ada peluang yang sama rata untuk semua orang. Sejujurnya, agak sukar saya nak cari ruang mana yang boleh orang ambil kesempatan secara tidak jujur. Bagi orang darah A macam I ni memang suka la bab2 ni. Sebab I cukup tak berkenan kalau bisnes yang guna nama MLM pastu banyak mengarut.


Modal pun RM69 je, sendiri boleh pilih nak jadi ahli untuk nak jimatkan poket sendiri atau nak berbisnes. Dan dengan RM69 tu dia bagi membership kit yang padat dengan info. Bukan vitamin sebotol kita tak boleh pilih nak apa.


 


3. Creating healthier life.

Makin lama saya bersama dengan shaklee ni, ia merubah diri saya . Dari yang kisah dan tak ambil tahu pun pasal makanan yang baik dengan yang kurang baik diamalkan, dari yang cepat melatah dan bersangka buruk pada orang, dari yang selesa berada di comfort zone.. 


Kini saya lebih cakna! Ewahhh ~ ๐Ÿ˜†


Blom perfect lagi la, tapi rasa beruntung kenal shaklee ni. Haa gitu!


Healthier life tu secara keseluruhan. Lebih positif, tak mudah putus asa. Kalau tak rasanya, dengan anak 3 yang dijaga sendiri ni I dok rumah tak pergi mana-mana kot ๐Ÿ˜‚


Satu benda yang saya nak sangat dengan Shaklee ni? Saya nak dia bayar duit kereta comelku nanti dan bawaku travel ke serata dunia . Weeee~


Jom!


Jadinya, bagi anda2 yang masih terfikir-fikir apa nak buat bagi mengikuti saranan kerajaan supaya ada kerja sampingan, boleh pilih shaklee. Nak buat uber pun boleh tapi takleh dok Umah la ๐Ÿ˜‰


So, cepat hubungi saya untuk start bisnes anda sekarang! 



Nur Fadhilah Yunus ( ID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comments:

Post a Comment