Kenapa penting sangat Landmark Study Shaklee ?

Leave a Comment
Pernah terfikir kenapa Shaklee bersungguh nak buat Landmark Study? Apa yang cuba dibuktikan sebenarnya?

Kebanyakan research atau kajian yang dijalankan hanyalah berdasarkan kepada kesan pengambilan satu jenis vitamin dan dalam tempoh yang pendek. 



Biasanya orang yang makan vitamin, tak makan satu je kan?  Bila dah makan multivitamin nak antioksidan pulak. Gitu la.. tambahan pulak sekarang ni segala macam suplemen ada di pasaran.

Namun begitu,harus diingat yang kebanyakan penyakit seperti kanser  mengambil masa yang lama untuk terjadi. Bukan sebab hari ni makan satu jenis vitamin tu, esok doktor kata kena kanser sebab makan vitamin tu.

Begitu juga dengan penyakit seperti diabetes, darah tinggi, kolesterol tinggi . Kalau setiap hari makan nasi dengan lauk tak ambil sayur, tak balance jugak diet seseorang. Atau jenis yang kerja terlalu sibuk, bila sempat baru makan  tu pun bukan lah suatu amalan yang boleh kita biarkan berterusan untuk jangka masa lama. Kita takkan kena penyakit darah tinggi hanya disebabkan siang tadi makan banyak kambing.

Tabiat pemakanan berpuluh tahun , lifestyle seseorang banyak mempengaruhi dan menyumbang kepada kehadiran penyakit2 kritikal yang kini sering kita dengar . Sampai rasa macam dah jadi cerita biasa pulak.

Atas sebab itu Landmark study yang shaklee jalan kan adalah kepada pengguna vitamin lebih dari 20 tahun. Untuk membuktikan ianya betul2 bagus dan berkesan tanpa kesan yang memudaratkan walaupun diamalkan berpuluh-puluh tahun lamanya.

Oleh itu, tak perlu risau  untuk mengamalkan produk shaklee untuk jangka masa lama.

Kalau anda tak tahu apa yang sesuai, whatsapp saya di 0195537657 untuk konsultasi percuma.

Saya dah amalkan shaklee hampir 5 tahun, alhamdulillah sihat walafiat.

Nur Fadhilah Yunus ( ID: 889805)
SMS/Whatsapp : 0195537657
FB : Nur Fadhilah
FB Page : Vitamagic Shoppe
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comments:

Post a Comment