Cara Mudah Kekal Muda Seperti Adaline Tanpa Kena Renjatan Kilat

Leave a Comment
Tadi tengok movie The Age of Adaline. Excited plak nak share sinopsis movie ni sebab berkaitan dengan anti-aging. 

Adaline terlibat dengan kemalangan masa umur 29 tahun. Sejak tu aging process Dia terhenti sehinggalah Dia berusia 107 tahun.

Sekali lagi Adaline terlibat dengan kemalangan, officially jantung dia stop tapi hidup kembali setelah diberi renjatan menggunakan defibrillator namun tanpa kecederaan serius. Dan ketika itu barulah aging process dia kembali normal.

Selalunya movie fiksyen camni biarkan kita tercengang2 sendiri.. 
"Boleh eh aging stop camtu?"

Tapi yang ni Dia kaitkan dengan Telomeres iaitu 'cap' yang melindungi sel DNA dari Kerosakan dan  seterusnya penuaan. 

Kebetulan topik diskusi malam ni dalam group Whatsaap pasal Telomeres jugak, so lagi senang la nak paham. ✌๐Ÿป️



Awet muda dengan vivix
Vivix Terbukti Melindungi Telomeres DNA kekal sihat


Ni brief explanation kaitan Telomeres, Tali Kasut & Vivix .

Credit to Ida Chalo.
************************

Zaman sekolah rendah dulu..
Tiap2 tahun mesti dapat kasut sekolah Free.
Kasut Yayasan Sabah bagi.
.
.
Jadi, bg keluarga susah macam kami, 
Memang kasut tu sgt2 berharga.
.
.
Kasut putih bertali.
Jenis kain.
Kalau hujan, kasut basah.
Balik rumah cepat2 basuh.
Esok nak pakai balik.
.
.
Kalau kasut x sempat kering, kami jemur di belakang peti ais.
InshaaAllah kering.
Esok bole pakai. ๐Ÿ˜Š
.
.
Tali kasut.
Hujungnya tu kena jaga.
Kalau hujungnya pecah atau terkoyak, 
Habis la.
Huduh la kasut.
Benang akan stat terurai.
.
.
Dulu2 kami suka main tali kasut.
Bikin libas kawan2.
Memang sakit kalau kena. ๐Ÿ˜…
Sebab tu tali kena jaga.
.
.
Ada juga tabiat suka gigit hujung tali kasut.
Sambil pasang tali kat kasut, sambil tgk tv.
Leka2.. gigit.
Ralit2 tgk tv.. gigit.
Tgk2 hujung dah pecah. 
Menyesal. ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
.
.
Itu cerita Kasut Free.
Alhamdulillah.. tiap tahun parents tak perlu kluar duit nak beli kasut baru.
.
.
<<<< SEL DNA vs TALI KASUT >>>>

- lebih kurang sama.
- hujung tali / hujung sel DNA kena jaga molek. Jangan bagi rosak.
- hujung rosak, sel mati. Makin banyak sel mati. Penyakit akan start datang. Kencing manis.. darah tinggi.. strok.
.
.
.
>>>>  VIVIX LINDUNGI SEL <<<<<

♧ sebab tu kena minum vivix.
♧ dia tolong jaga hujung sel.
♧ Hujung sel (caps / Telomeres)  sihat, dia akan sentiasa jaga sel dari rosak.
♧ Sel sihat. Sel tak mati. InshaaAllah badan terlindung dari penyakit2 berbahaya.
.
.
Dah faham konsep VIVIX?
So mesti dah tahu kan macam mana VIVIX dah tolong ramai pesakit Kanser.

>>>>> VIVIX<<<<<
- tolong jaga sel
- tolong repair sel
- tolong buat sel baru

*****************************************
Boleh faham kan? 
Macam ni la Vivix membantu untuk repair / kekalkan Sel DNA jadi sihat.

Hasil kajian mendapati Cap / telomeres pengguna vivix lebih panjang / kuat utk lindungi sel dan DNA.



Jadinya kalau korang nak lindungi Telomeres dari kerosakan  macam Adaline tu, kena minum Vivix hari2 okeh. InsyaAllah kekal sihat sampai tua.

Jangan mintak kena kena lightning strike mcm Adaline okeh ๐Ÿ˜

Cepat-cepat whatsapp 0195537657 untuk mendapatkan Vivix yang tengah promosi sekarang ni. 



#healthyaging
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comments:

Post a Comment